Categories: Κόσμος

Έπιασε δουλειά ο Ρίσι Σούνακ: Μετά το υπουργικό, πρώτη μάχη με την αντιπολίτευση στο Κοινοβούλιο

Share

«Να διορθώσει τα λάθη» υποσχέθηκε ο Ρίσι Σούνακ που σήμερα συναντά για πρώτη φορά το νέο υπουργικό συμβούλιο αντιμετωπίζοντας στη συνέχεια τον Κιερ Στάρμερ, τον πρόεδρο του εργατικού κόμματος στην παραδοσιακή ώρα του πρωθυπουργού στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός οικονομικών θα συζητήσουν σήμερα τρόπους για να καλύψουν την τρύπα «40 δισεκατομμυρίων λιρών» στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου. Το σχέδιο το οποίο θα καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση σκοπεύει να επαναφέρει τα δημόσια οικονομικά σε ισορροπία τα επόμενα χρόνια και το αναμένουν με ανυπομονησία οι χρηματοπιστωτικές αγορές, θα καθυστερήσει να δημοσιοποιηθεί πέρα από την από την προγραμματισμένη ημερομηνία, της 31ης Οκτωβρίου σύμφωνα πληροφορίες.

Ο Σουνάκ έχει δεσμευτεί να κυβερνήσει με «ακεραιότητα», επιλέγοντας άτομα στα υπουργεία – κλειδιά από διαφορετικές πτέρυγες του κόμματος.

Ωστόσο, οι Εργατικοί σήμερα αναμένεται να σταθούν στην επιλογή της Σουέλα Μπρέιβερμαν που παρέμεινε στο υπουργείο εσωτερικών ενώ παραιτήθηκε έξι μέρες πριν στην κυβέρνηση Τρας για παραβιάσεις δεδομένων.

Οικονομολόγοι και επενδυτές εκτιμούν πως ο διορισμός του Σούνακ θα επιφέρει ηρεμία στις αγορές, όμως ο όγκος των προκλήσεων ειναι μεγάλος με εκατομμύρια Βρετανών να αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα με το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης.