Κορινθία

Επιχείρηση σε Κορινθία και Αττική για σπείρα ναρκωτικών

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων συνελήφθησαν τρεις Έλληνες ηλικίας και τρεις αλλοδαποί.
Ακούστε το άρθρο

Με ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις που εκτελέστηκαν παράλληλα στο Κιάτο, το Ξυλόκαστρο και την Αττική μετά από πολύμηνη έρευνα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κορίνθου, της Ο.Π.Κ.Ε. και του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του Σ.Δ.Ο.Ε. Εξάρθρωσαν σπείρα που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών σε περιοχές της Κορινθίας και της Αττικής.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, συνελήφθησαν τρεις Έλληνες ηλικίας 34, 47 και 64 και τρεις αλλοδαποί 34, 41 και 42 χρόνων οι οποίοι, από τον Οκτώβριο του 2021, συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση που έκανε συστηματικά διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις δηλωμένες στα στοιχεία αλλοδαπών «αχυράνθρωπων» και στις συνομιλίες τους επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν ταυτόχρονες έρευνες στις κατοικίες τους, όπου βρέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 637 γραμμαρίων, 113 γραμμάρια κοκαΐνης, 38 σπόροι κάνναβης, 75 γραμμάρια μιας ουσίας η χημική σύσταση της οποίας ερευνάται, δυο ζυγαριές ακριβείας και κατασχέθηκαν μαζί με επτά κινητά, τρία οχήματα και 13.850 ευρώ από τη διακίνηση ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου και σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνηση ναρκωτικών.

Όλη η επικαιρότητα