Ηλεία

«Επιχείρηση» καθαριότητα σε Αμαλιάδα και Πηνεία!

Τον καθαρισμό όλων των σημείων τα οποία έχουν κατακλυστεί αυθαίρετα από μπάζα, κλαριά και διάφορα άχρηστα αντικείμενα, ξεκίνησε από το Σάββατο το πρωί ο τομέας καθαριότητας του δήμου Ήλιδας. Μετά το ρεπορτάζ της εφ. «Πατρίς» στο φύλλο του Σαββάτου για το χρόνιο φαινόμενο της αυθαίρετης ρίψης σε διάφορα σημεία της Αμαλιάδας, αλλά και την καταγραφή των προηγούμενων ημερών της κατάστασης από τον νέο αντιδήμαρχο καθαριότητας Βαγγέλη Χριστοφόρου, τα συνεργεία του δήμου, με επικεφαλής τον κ. Χριστοφόρου, ξεκίνησαν τους καθαρισμούς.

Από τα τέλη της εβδομάδας είχαν ξεκινήσει και οι καθαρισμοί και τα κλαδέματα δέντρων στα σχολικά συγκροτήματα της πόλης, των χωριών της Αμαλιάδας και της Πηνείας. Μέχρι χθες είχαν καθαριστεί 30 σχολεία, όπως ανέφερε ο κ. Χριστοφόρου και από σήμερα οι καθαρισμοί στην Αμαλιάδα θα συνεχιστούν, ώστε να μην υπάρχουν σε κανένα σημείο μπάζα και κλαριά.

«Ξεκινήσαμε άμεσα τους καθαρισμούς και συνεχίζουμε. Καθαρίσαμε και 30 σχολεία, όχι μόνο στην πόλη και τα χωριά της Αμαλιάδας αλλά και της Πηνείας. Συνεχίζουμε την διαδικασία των καθαρισμών και τις επόμενες μέρες», δήλωσε ο κ. Χριστοφόρου, ο οποίος γνωστοποίησε ότι άμεσα θα υπάρξουν ανακοινώσεις, αλλά και παρεμβάσεις σχετικά με την καθαριότητα, λέγοντας ότι ο ίδιος και γενικότερα η νέα δημοτική αρχή θα δώσει μεγάλη έμφαση σε αυτόν τον τομέα.

«Ζητάμε την συνεργασία των πολιτών, γιατί χωρίς αυτή την συνεργασία δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα, όσο και να μαζεύουμε. Θέλουμε και θα κάνουμε τομές στην καθαριότητα και αυτό θα φανεί. Θα κάνουμε για όλα αυτά ανακοινώσεις και παρεμβάσεις για να ενημερωθούν οι πολίτες.

Σίγουρα, δεν πρέπει να αφήνουν αυθαίρετα άχρηστα  και ογκώδη αντικείμενα οπουδήποτε. Να έρχονται σε συνεννόηση  με την υπηρεσία καθαριότητας, για να έρχεται συνεργείο να τα παραλαμβάνει. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στην καθαριότητα και εάν έχουμε δίπλα μας τους συμπολίτες, τα αποτελέσματα θα είναι σημαντικά για την ποιότητα ζωής μας.

Η υπηρεσία καθαριότητας είναι στη διάθεση των πολιτών, οι οποίοι θα πρέπει να στηρίξουν την προσπάθεια των εργαζομένων για το κοινό καλό στον δήμο μας», είπε ο αντιδήμαρχος Ήλιδας.

Όλη η επικαιρότητα