Ηλεία Πολιτισμός

Επιχορήγηση από το ΥΠΠΟΑ για την ιστορία του «μαύρου χρυσού» στην Ηλεία

Οι επιχορηγήσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε Κοινότητες Φορέων Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς μέσω του Μητρώου Πολιτιστικού Φορέων του ΥΠΠΟΑ φθάνουν τις 662.000 ευρώ.
Ακούστε το άρθρο

Με 15.000 ευρώ χρηματοδοτεί τη Δημιουργική Ομάδα για την Ανάπτυξη της Οπτικοακουστικής Επικοινωνίας Έκφρασης των Νέων Ανθρώπων προκειμένου να καταγράψουν και να παρουσιάσουν την Ιστορία του Μαύρου Χρυσού στην Ηλεία.

Οι επιχορηγήσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε Κοινότητες Φορέων Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς μέσω του Μητρώου Πολιτιστικού Φορέων του ΥΠΠΟΑ φθάνουν τις 662.000 ευρώ.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος είχε δημοσιευθεί στις 6 Μαΐου προκειμένου να γίνει υποβολή προτάσεων επιχορήγησης ή/και παροχής αιγίδας σε δράσεις των φορέων αυτών, που θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια του 2022 και αφορούν τη διαφύλαξη και ανάδειξη στοιχείων άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είναι εγγεγραμμένες οι δράσεις αυτές στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας (ΕΕΑΠΚτΕ).

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης ενδιαφέροντος του ΥΠΠΟΑ υποβλήθηκαν εξήντα επτά (67) αιτήματα από εγγεγραμμένους φορείς στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων.

Η Ομάδα Εργασίας αποτελούμενη από τους: Βασιλική Χρυσανθοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνικής Λαογραφίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ρέα Κακάμπουρα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Λαογραφίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Λάμπρο Λιάβα, Καθηγητή Εθνομουσικολογίας στο στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ανδρομάχη Οικονόμου, Διευθύντρια Ερευνών του Κέντρου Έρευνας Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και Σταυρούλα Φωτοπούλου,

Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αφού έλαβε υπόψη της το σύνολο των στοιχείων που είχαν υποβάλει εμπρόθεσμα οι φορείς (δηλαδή, τα συνοπτικά αρχεία με την περιγραφή των δράσεων, τους συμμετέχοντες και τον προϋπολογισμό τους, τους οικονομικούς και καλλιτεχνικούς απολογισμούς των τριών τελευταίων ετών του κάθε φορέα), αποφάσισε ομόφωνα την παροχή οικονομικής ενίσχυσης σε πενήντα τρεις (53) φορείς

Όλη η επικαιρότητα