Αρθρογραφία Ηλεία

Επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο σ’ αυτόν τον τόπο

Ακούστε το άρθρο

Έντονες διαμαρτυρίες και γερές κόντρες έχει δημιουργήσει το θέμα της επί μακρόν εκκρεμότητας του τοπικού «Κυπριακού» προβλήματος, ήτοι του καθαρισμού της παραλίας στο Κατάκολο, χωρίς τελικά να φαίνεται «φως στο τούνελ».

Ιχνηλάσιμο σημείο 1

Η Λιμενική αρχή απαιτεί χειρωνακτική εργασία για να μεταφερθούν με… τα χέρια φύκια που βρίσκονται στην παραλία στο Κατάκολο.

Βέβαια ότι η ποσότητα αυτή δεν είναι δυνατόν να μεταφερθεί με τον τρόπο αυτό δεν ενδιαφέρει κανέναν θεσμικό στην Ηλεία.

Ιχνηλάσιμο σημείο 2

Επειδή τα φύκια είναι ανακατεμένα με… χελώνες , κλαδιά, ξύλα, πλαστικά, κονσέρβες, γυαλιά, σκουριασμένα σίδερα κ.λπ. η λογική λέει ότι ασφαλώς πρέπει να γίνει κάποια διαλογή πριν (όπως οι νοικοκυρές ξεχωρίζουν τις φακές από τα ζουζούνια).

Βέβαια το πρόβλημα αυτό είναι άλυτο, καθότι η πιθανή λύση μεταφοράς τους στο εργοστάσιο διαλογής στην… Τριανταφυλλιά, εμποδίζεται από το  απαγορευτικό μεταφοράς τους. (πλάκα κάνουμε έτσι;)

Ιχνηλάσιμο σημείο 3

Υπάρχει το αίτημα της κοινότητας όπως συνδράμει στη λύση του «Κυπριακού» ο δήμος Πύργου,  αποστέλλοντας δικά του μηχανήματα, κάτι που καταρχήν είχε συμφωνηθεί.

Δυστυχώς όμως «στο δεύτερο ημίχρονο» οι επιτροπές που θα δώσουν έγκριση μετακίνησης των μηχανημάτων στο Κατάκολο αρνούνται την μετακίνηση, καθότι, όπως ισχυρίζονται, πρέπει να είναι εντός των ορίων της πόλης του Πύργου.

Ιχνηλάσιμο σημείο 4

Ο αντιδήμαρχος και το προσωπικό των μηχανημάτων απαιτούν να είναι παρόντες στον καθαρισμό ο πρόεδρος της κοινότητας και του Λιμενικού Ταμείου,  προκειμένου να εμποδίσουν τυχόν… σύλληψη των υπαλλήλων.

( Από πληροφορίες έμαθα ότι οι δυο σύγχρονες  «Ιφιγένειες» , όπως η παλαιότερη, συμφώνησαν να θυσιαστούν, αλλά η θυσία αναβάλλεται, ελλείψει μηχανημάτων).

Ιχνηλάσιμο σημείο 5

Η διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου προκειμένου να ενισχυθεί το αίτημα καθαρισμού της παραλίας, καθαρισμός ο οποίος ελάμβανε χώραν  κάθε τουριστική περίοδο από γενέσεως του Λιμενικού Ταμείου και επί «βασιλείας» όλων των προηγούμενων λιμενικών αρχών, παρενέβη στο αρμόδιο υπουργείο, προκειμένου να δοθεί πολιτική λύση στο τοπικό «Κυπριακό» ζήτημα, όπερ και εγένετο (ας είναι καλά η ΧΛ και ΓΜ).

Ιχνηλάσιμο σημείο 6

Και ενώ παραγγέλθηκαν γαλλικοί οίνοι προκειμένου να γιορτασθεί απ’ τους κατοίκους της κοινότητας και τους μαγαζάτορες το γεγονός της λύσης του «Κυπριακού» ζητήματος και του καθαρισμού της παραλίας, ήρθαν οι συλλήψεις, που  είχαν  σαν συνεπακόλουθο  την άρνηση των υπηρεσιών του Δήμου να προσφέρουν την συνδρομή τους.

Συμπέρασμα: «Ή στραβός είναι ο γυαλός,  ή εμείς στραβά αρμενίζουμε» (όπερ  ερμηνευμένο σημαίνει ότι είμαστε  για γέλια ή  για κλάματα).

Τελικά την απάντηση, μήπως θα μπορούσε να την δώσει κάποιος θεσμικός παράγων «άλλης ειδικότητας», αφού κανείς δεν ενδιαφέρεται από τους πολιτικούς, τους αυτοδιοικητικούς και λοιπούς θεσμικούς παράγοντες;

Ενεργός πολίτης του Πύργου

Όλη η επικαιρότητα