Ηλεία

Επίδομα ορεινών περιοχών: Μέσα στον Νοέμβριο η καταβολή στους δικαιούχους – Δείτε ποια είναι τα χωριά της Επαρχίας Ολυμπίας

Ακούστε το άρθρο

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται η καταβολή του επιδόματος ορεινών και μειονεκτικών περιοχών σε 5.400 δικαιούχους που περιμένουν εδώ και ένα χρόνο να τους καταβληθεί το επίδομα του 2018.

Παράλληλα μέσα στον Νοέμβριο θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση στα ΚΕΠ για να λάβουν το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για το 2019 προκειμένου να τους καταβληθεί από τον ΟΠΕΚΑ μέσα στο τρέχον έτος.

Ειδικότερα η απόφαση για την καταβολή του εν λόγω επιδόματος υπογράφηκε από την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου και αναμένεται η υπογραφή από τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών.

Το Επίδομα αυτό δίνεται άπαξ μια φορά το χρόνο και το ποσό ξεκινάει από τα 300 ευρώ και φτάνει τα 600 ευρώ. Ειδικότερα το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται:

σε 600 ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ ετησίως σε 300 ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των 3.000 ευρώ και του ποσού των 4.700 ευρώ.

ΕΠΑΡΧΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΣ:

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ

Κοινότητες

Ανήλιου Αγ. Ηλία Αλιφείρας Αμυγδαλεών Αρήνης Βρεστού Βρίνας Γραίκα, Δραγωγίου Θεισόας Καλιδόνης Καλλιθέας,Κάτω Φιγαλείας (νέα ονομ. Νέα Φιγαλεία), Κουμουθρέκα ,Κουφοπούλου, Κρυονερίου, Λεπρέου, Λιβαδακίου, Λινισταίνης, Μακίστου, Ματεσίου, Μηλέας, Μίνθης, Μυρωνίων, Ξηροχωρίου Περιβολίων, Πετραλώνων, Πλατιάνας (Πλατάνας), Πρασιδακίου, Ροβιών, Ρόδινων, Σμέρνας, Στομίου, Ταξιαρχών, Τρυπών, Φαναριού, Φιγαλείας. Φρίξης, Διασέλλων, Τρυπητής.

Όλη η επικαιρότητα