Κινηματογράφος Ομογένεια

Επικεφαλής της «Paramount» ο ομογενής Τζιμ Γιαννόπουλος

Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην πρόεδρος της «Twentieth Century Fox», Τζιμ Γιαννόπουλος ανέλαβε επικεφαλής της «Paramount Pictures», όπως ανακοίνωσε η «Viacom». Ο ομογενής θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 3 Απριλίου.

Στον νέο του ρόλο ως πρόεδρος και γενικός διευθυντής, ο κ. Γιαννόπουλος θα επιβλέπει την παγκόσμια λειτουργία των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών του στούντιο και θα έχει την γενική ευθύνη για την προώθηση και την διακίνηση αυτών.

Ο κ. Γιαννόπουλος, θα αντικαταστήσει τον κ. Μπραντ Γκρέι (Brad Grey), ο οποίος απολύθηκε από τον κ. Μπομπ Μπάκις (Bob Bakish), νέο εκτελεστικό διευθυντή της «Viacom», τον περασμένο μήνα μετά από χρόνια μείωσης της οικονομικής απόδοσης των στούντιο.

Στο πρόσωπο του Γιαννόπουλου, η Paramount βρίσκει ένα έμπειρο επιχειρηματικό στέλεχος με βαθειά γνώση τόσο της της διεθνούς αγοράς όσο και του τρόπου με τον οποίο οι νέες τεχνολογίες επιδρούν και μεταλλάσσουν τα παλιά επιχειρηματικά πρότυπα.

Ο 64χρονος ομογενής διατηρεί, επιπλέον, στενές σχέσεις με ατζέντηδες, εκτελεστικά στελέχη επιχειρήσεων και κινηματογραφιστές του βεληνεκούς του Τζέιμς Κάμερον, σημειώνει το «Variety».

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο “Fox”, το δίκτυο παρήγαγε ταινίες που «έσπασαν» τα ταμεία όπως το «Αβαταρ», τη «Ζωή του Πι», όπως και την βραβευμένη με Οσκαρ «12 Χρόνια Σκλάβος».

Πηγή: sofiatimes.com

Όλη η επικαιρότητα