Ελλάδα

Επικίνδυνες εξελίξεις με το μαζούτ που έφτασε στην Πειραϊκή από τη Σαλαμίνα (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Στη Φρεαττύδα έφτασε η πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» τα ξημερώματα της Κυριακής, στον Σαρωνικό, επιβεβαιώνοντας τελικά τους φόβους.

Τεχνικά συνεργεία βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή της Πειραϊκής προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση και να προχωρήσουν σε συντονισμένες ενέργειες για να γίνει η απορρύπανση των υδάτων.

Το απόγευμα της Τρίτης έσπευσαν στην περιοχή δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος αλλά και πλωτά μέσα ιδιωτικής εταιρείας απορρύπανσης, τοποθετώντας ειδικά φράγματα και ρίχνοντας μεγάλες ποσότητες αντιρρυπαντικών προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωσή της.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι προσπάθειες των σκαφών αντιρρύπανσης για την αντιμετώπιση κομματιών πετρελαιοκηλίδας που δημιουργήθηκαν στα Σελήνια και την Κυνόσουρα μετά τη βύθιση του αγκυροβολημένου μικρού δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» νοτιοδυτικά της Αταλάντης στον Σαρωνικό.

Κάποια από αυτά τα κομμάτια παρασύρθηκαν το απόγευμα της Τρίτης από τους ανέμους στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Πειραϊκής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το απόγευμα χθες, κομμάτια πετρελαιοκηλίδας παρουσιάστηκαν κοντά στις ακτές της Φρεαττύδας όπου η δυσοσμία είναι έντονη.

Πηγή: newsbeast.gr 

Όλη η επικαιρότητα