Βιβλίο

Επιλεγμένες εκδόσεις στην 6η «Γιορτή Βιβλίου!»

giorth_biblioy_2.jpg

Άνοιξε χθες το απόγευμα τις πύλες της η 6η Έκθεση «Γιορτή Βιβλίου» στην Αρχαία Ολυμπία, που ξεκίνησε το «ταξίδι» της με την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει κάθε χρόνο, το βιβλιοπωλείο «Δώρα» στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του δήμου. Η έκθεση υλοποιείται στο πάρκο του ΟΣΕ στην Ολυμπία και εκεί, χιλιάδες βιβλία διαφόρων εκδοτικών οίκων, «ταξιδεύουν» το βιβλιόφιλο κοινό στις σελίδες τους.

Όπως ανέφερε στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» η υπεύθυνη της Έκθεσης «Γιορτή Βιβλίου Ολυμπίας» και ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου «Δώρα», Θεοδώρα Ευσταθοπούλου, η συγκεκριμένη έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Αυγούστου και στο πλαίσιο αυτής οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν πολλούς τίτλους από 25 εκδοτικούς οίκους τόσο σε παιδικά όσο και σε λογοτεχνικά βιβλία, ενώ οι παράλληλες εκδηλώσεις που θα γίνουν κατά τη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους.

«Η έκθεση βιβλίου θα λειτουργεί από τις 5 το απόγευμα έως τις 12 το βράδυ. Η έκθεσή μας έχει γίνει θεσμός μετά από έξι χρόνια και είναι πάντα υπό την αιγίδα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Εκείνο που μας κάνει να συνεχίζουμε την έκθεση αυτή ως οικογένεια είναι το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνει ο κόσμος για την διοργάνωση. Ειδικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές η πνευματική τροφή είναι απαραίτητη. Το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος καθώς μας προσφέρει γνώση και χαλάρωση μαζί. Γι’ αυτό όσο ο κόσμος μας στηρίζει εμείς θα είμαστε εδώ. Μαζί μας θα είναι και η κ. Γεωργία Καραχάλιου με τα όμορφα έργα της», ανέφερε η κ. Ευσταθοπούλου.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Δεββές, επεσήμανε μεταξύ των άλλων ότι: «Για 6η συνεχή χρονιά το βιβλιοπωλείο Δώρα διοργανώνει και φέτος μια πολύ σημαντική εκδήλωση. Θα είναι μια πραγματική γιορτή, όχι μια έκθεση βιβλίου που πιστεύω θα μας κάνει να ονειρευτούμε σε αυτή την γκρίζα καθημερινότητα που ζούμε. Στο εικοσαήμερο που θα λειτουργήσει οι μικροί μας φίλοι που θα επισκεφθούν το χώρο της γιορτής θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν μαθαίνοντας, οι μεγάλοι να προβληματιστούν διαβάζοντας επιλεγμένα βιβλία ή ακούγοντας τους συγγραφείς να μιλούν για τα έργα τους. Ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας έχει θέσει υπό την αιγίδα του την γιορτή και καλεί όλους τους Ηλείους να την επισκεφθούν».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Κυριακή 31 Ιουλίου, 20.30: Οι συγγραφείς Διονυσία Νέδα, Καλλιόπη Γραμμένου, Παύλος Ανδριάς και Πντζεχρή Διονυσοπούλου θα συνομιλήσουν με το αναγνωστικό κοινό και θα υπογράψουν τα βιβλία τους.

Τετάρτη 3 Αυγούστου, 20.30: Παρουσίαση παιδικού βιβλίου «Το μπλοκάκι ενός UFO», Γιώργος Κωνσταντίνος και Σωτήρης Μητρούσης από τις εκδόσεις «Άγκυρα».

Κυριακή 7 Αυγούστου, 20.30: Παρουσίαση βιβλίου «Η λευκή κουρτίνα», Δημήτρης Γράψας, από τις εκδόσεις «Καστανιώτη».

Πέμπτη 11 Αυγούστου, 20.30: Παρουσίαση παιδικού βιβλίου «Μυθικοί Ήρωες», Σοφία Κομινέα και Ανδρέας Γιοβάνος, από τις εκδόσεις «Ψυχογιός».

Σάββατο 20 Αυγούστου, 20.30: Παρουσίαση βιβλίου «Λέγε με Κάιρα», Δημήτρης Στεφανάκης από τις εκδόσεις «Ψυχογιός».

Κυριακή 21 Αυγούστου, 20.30: Παιδικό θεατρικό έργο «Μια τρελή τρελή πολυκατοικία» του Γιάννη Ξανθούλη σε διασκευή της Ηλείας, Γιώτας Πατρινού. Το θεατρικό είναι από την παιδική θεατρική ομάδα του Φυσιολατρικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Πίσσας. 

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

[email protected]

Όλη η επικαιρότητα