Εκλογές Εκλογικά Νέα Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

«Επιλέξτε το μέλλον σας»: Το προεκλογικό σποτ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάνει θραύση στο ίντερνετ

Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 90 εκατομμύρια κλικ έχει το προεκλογικό σποτ του Ευρωκοινοβουλίου που στόχο έχει να αφυπνίσει τους ψηφοφόρους ενόψει της ευρωκάλπης.

Είκοσι ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, το τρίλεπτο και άκρως συγκινησιακό προεκλογικό βίντεο του Ευρωκοινοβουλίου, υπό τον τίτλο: «Επιλέξτε το μέλλον σας», καλεί τους πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμά.

Από τις 25 Απριλίου που έχει ανέβει το βίντεο στο Ίντερνετ σε 33 γλώσσες, έχει τουλάχιστον 90 εκατομμύρια κλικ, όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

«Πρόκειται για μία ταινία μικρού μήκους που καλεί τους Ευρωπαίους πολίτες να σκεφθούν τις μελλοντικές γενιές και τις συνέπειες που θα έχουν γι΄αυτές οι ευρωεκλογές», σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος.

Το τρίλεπτο βίντεο απεικονίζει πραγματικές σκηνές από τη γέννηση ανθρώπων σε διάφορες ευρωπαικές χώρες…Ο θεατής είναι μάρτυρας του πόνου, του φόβου, της χαράς και της ευτυχίας.

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Φρεντερίκ Πλανσόν επιμελήθηκε την ταινία ξεκινώντας με τις έντονες και όμορφες στιγμές αλλά και τα διαφορετικά συναισθήματα που βιώνουμε κατά τη γέννηση ενός ανθρώπου.

Ένα νεαρό κορίτσι ξεκινάει την αφήγηση και απευθύνεται στο αίσθημα ευθύνης των Ευρωπαίων ψηφοφόρων.

«Καθένας από μας μπορεί να βάλει ένα λιθαράκι αλλά μαζί μπορούμε να κάνουμε μία σημαντική διαφορά. Επιλέγω την Ευρώπη στην οποία θέλω να μεγαλώσω», λέει το νεαρό κορίτσι και προσθέτει: «Οι ευρωεκλογές, οι οποίες διεξάγονται από τις 23 έως τις 26 Μαΐου σε όλες τις χώρες της Ε.Ε, καθορίζουν τη μελλοντική μορφή και την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Όλη η επικαιρότητα