Επιλογές Ηλείας 2022: Γαλάζιο & Πράσινο!

Share

Βορειοδυτικά της Πελοποννήσου, συναντάμε την Ηλεία, έναν υπέροχο, ευλογημένο και τόσο ξεχωριστό τόπο.

Σύμφωνα με τον Παυσανία, πρώτος βασιλιάς στην περιοχή, ήταν ο Αέθλιος, τον οποίο διαδέχθηκαν ο γιος του, Ενδυμίωνας και ο εγγονός του Επειός. Όταν ο Επειός νίκησε τα αδέρφια του σε αγώνα δρόμου, οι κάτοικοι αρχικά ονομάστηκαν Επειοί. Μετά, βασίλεψε ο ανιψιός του Ηλείος, ο οποίος έδωσε το όνομά του, στην περιοχή. Η Ηλεία με τη δύναμη της Αρχαίας Ολυμπίας, είναι ο τόπος της Ελλάδας που ταξιδεύει την Ιστορία, τον Πολιτισμό και την Ειρήνη, στα πέρατα της Γης.

«Ολυμπία», η πιο φημισμένη λέξη σε όλο τον κόσμο που μπορεί και σφραγίζει τη Φιλία, την Αγάπη και το Σεβασμό, χωρίς διακρίσεις, γιατί είναι η μόνη που μπορεί να αγκαλιάζει και να ενώνει όλους τους λαούς της Γης.

Οι επτά δήμοι της, ισοδυναμούν με επτά εμπειρίες, καθένας ξεχωριστός και όλοι μαζί συνθέτουν την Ηλεία. Ένα νομό πλημμυρισμένο από Γαλάζιο & Πράσινο, από Γεύσεις & Χρώματα, και από Μνημεία που στέκουν επιβλητικά χιλιάδες χρόνια τώρα.

Στις “Επιλογές Ηλείας” του 2022, επιλέξαμε να δώσουμε περισσότερη ζωντάνια και ψυχή, γι αυτό επιλέξαμε εσάς για πρωταγωνιστές μας! Με συνεντεύξεις, αφιερώματα, πρόσωπα και στιγμές Ηλείας, θα γίνουμε η καλοκαιρινή σας συντροφιά, και που ξέρεις, μπορεί εσύ που μας διαβάζεις τώρα, να γίνεις ο επόμενος πρωταγωνιστής μας.

Νάντια Μανιάτη

Δημοσιογράφος εφημ. Πατρίς

Διαβάστε το ένθετο εδώ: