Ηλεία

Επιμελ. Ηλείας: Μεγάλο ενδιαφέρον για το Φεστιβάλ Αγροδιατροφής στο Κτήμα Μερκούρη – Καλεσμένος ο γνωστός σεφ Π. Ιωαννίδης

Ένα πολυμορφικό Φεστιβάλ Αγροδιατροφικών προϊόντων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Κτήμα Μερκούρη, διοργανώνει το Επιμελητήριο Ηλείας τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του φεστιβάλ θα διαμορφωθούν ειδικά stands για την έκθεση και προβολή των τοπικών προϊόντων και θα πραγματοποιηθούν παράλληλα events οινογνωσίας, γευσιγνωσίας και ανάδειξης των αγροδιατροφικών προϊόντων της περιοχής μας.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, που θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ., εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κωνσταντίνος Νικολούτσος, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου (Τμήματος Β/Δ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας),  Γιώργος Παππάς, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Πελοποννήσου, Αντώνης Παρασκευόπουλος, ο Σύμβουλος Οίνου και αρθρογράφος οίνου Σίμος Γεωργόπουλος, και ο γνωστός –και από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις- Chef, Πάνος Ιωαννίδης που θα εκτελέσει συνταγές και θα παρουσιάσει πιάτα εμπνευσμένα και βασισμένα αποκλειστικά στα αγροδιατροφικά προϊόντα του νομού Ηλείας.

Σκοπός του προγράμματος είναι η δικτύωση των τοπικών επιχειρήσεων που ανήκουν στον κλάδο της αγροδιατροφής με αντίστοιχες επιχειρήσεις σε Βαλκανικές χώρες και στόχος είναι η επέκταση των εξαγωγών των τοπικών επιχειρήσεων.

Μιλώντας για το φεστιβάλ ο οικονομολόγος – οικονομικός σύμβουλος και συνεργάτης του Επιμελητηρίου Ηλείας Βασίλης Μπαλάσκας δήλωσε στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ότι «Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος Balkanet, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (85%) και από Εθνικούς Πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (15%) και το Επιμελητήριο Ηλείας είναι ο επικεφαλής εταίρος (Lead Partner). Συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθώς και τα Επιμελητήρια της Βράτσα (Βουλγαρία), Τιράνων (Αλβανία), το Αγροτικό Πανεπιστήμιο Τιράνων και η Αναπτυξιακή Επιχείρηση της πόλης Βράτσα, εκθέτοντας τα δικά τους προϊόντα.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε και τον πολύ γνωστό σεφ, από τη συμμετοχή του στο τηλεοπτικό Masterchef, Πάνο Ιωαννίδη, στον οποίο ήδη έχουμε στείλει τοπικά αγροδιατροφικά προϊόντα της Ηλείας που τα έχει ήδη επεξεργαστεί και με αυτά ως βασικά υλικά θα μαγειρέψει συνταγές που θα προβληθούν για πρώτη φορά. Οι συμμετέχοντες τοπικοί επιχειρηματίες στο φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τις συγκεκριμένες συνταγές.

Εκτός του παραπάνω ο γνωστός οινολόγος Σίμος Γεωργόπουλος θα παρουσιάσει ένα event οινογνωσίας, παρουσία όλων των γνωστών πιστοποιημένων οινοπαραγωγών της Ηλείας, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον».

Λήγει σήμερα η προθεσμία συμμετοχής…

Ο κ. Μπαλάσκας πρόσθεσε επίσης πως οι αιτήσεις για συμμετοχές από επιχειρήσεις της Ηλείας έχουν ξεπεράσει τις 25, με την σχετική προθεσμία να λήγει σήμερα.

«Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα και επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ Αγροδιατροφής, να μας αποστείλουν αίτηση εκδήλωση ενδιαφέροντος,  μέχρι σήμερα το μεσημέρι ώρα 12:00 μμ., είτε με φυσική παρουσία στον 2ο όροφο του Επιμελητηρίου Ηλείας, στον Πύργο, είτε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, στο [email protected]», διευκρίνησε ο κ. Μπλαάσκας.

Σημειώνεται πως λόγω του Covid-19 η εκδήλωση δεν είναι ανοικτή στο ευρύ κοινό πλην όμως οι ενδιαφερόμενοι να την παρακολουθήσουν (πχ επαγγελματίες που δεν εκθέτουν, δυνητικοί επιχειρηματίες αλλά και απλοί πολίτες), θα μπορούν να στείλουν σχετική αίτηση ώστε να λάβουν την σχετική πρόσκληση.

Όλη η επικαιρότητα