Ηλεία

Επιμελητήριο Ηλείας: Καινοτομία για την επιτυχία

14142_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η ανάπτυξη της βιώσιμης συνεργασίας μεταξύ ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης και κέντρων έρευνας στις συνεργαζόμενες περιοχές για την προσφορά λύσεων σε κοινά προβλήματα στην προσπάθεια για επιχειρηματική καινοτομία και ανάπτυξη των ανθρωπίνων πόρων ως πρωταγωνιστών της κοινωνικής και οικονομικής αλλαγής είναι η αποστολή του Έργου INNOVA NET, τα χαρακτηριστικά του οποίου αναλύθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημερωτικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηλείας, ανοίγοντας την πόρτα σε Ηλείους επαγγελματίες και επιχειρηματίες για συνεργασία με αντίστοιχες επιχειρήσεις της γείτονας χώρας.

Η διακρατική εκδήλωση με θέμα «Καινοτομήστε για την Επιτυχία» διοργανώθηκε από την Επιμελητηριακή Εταιρία Ανάπτυξης Ηλείας, υπό την αιγίδα του συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση Έργου «INNOVA ? Διεθνές Κέντρο Εφαρμοσμένης Γνώσης για την Καινοτομία στις Μεσογειακές Χώρες». Στην έναρξή ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος πραγματοποίησε σύντομο χαιρετισμό καλωσορίζοντας τους ομιλητές αλλά και τους συμμετέχοντες, επαγγελματίες και επιχειρηματίες από όλη την Ηλεία. Αναφέρθηκε στη μείζονα σημασία ενημέρωσης του επιχειρηματικού κόσμου για τις δυνατότητες που παρέχει το εν λόγω πρόγραμμα στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων και, μετά το σύντομο χαιρετισμό του πρώην προέδρου του Επιμελητηρίου Άγγελου Αγγελόπουλου που παραβρέθηκε, έδωσε το λόγο στους εισηγητές, πανεπιστημιακούς από την Ελλάδα και την Ιταλία.

Την παρουσίαση του έργου έκανε ο Δρ Στύλιος Χρυσόστομος από το ΤΕΙ Ηπείρου, αναφερόμενους στους στρατηγικούς τομείς εξειδίκευσης, στις ομάδες που απευθύνεται και στους επιμέρους στόχους του προγράμματος.

Στο πλαίσιο της ημερίδας πραγματοποιήθηκαν ουσιαστικά 3 συνεδρίες, κατά την διάρκεια των οποίων αναλύθηκαν οι ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για καινοτομία, ως επίκεντρο του INNONA NET, ο τρόπος υποστήριξης των επιχειρηματιών καθώς και πως από τη μεταφορά καινοτομίας και τεχνογνωσίας θα ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα.

Τις εισηγήσεις τους για τα θέματα αυτά, πραγματοποίησαν, εκτός των προαναφερθέντων κ.κ Νικολούτσου και Χρυσόστομου, ο επικεφαλής εταίρος του Ιταλικού Πανεπιστημίου Csei, Ruggiero Ettore και η Campanile Chiara από το ίδιο Πανεπιστήμιο, ο καθηγητής του Παν. Πατρών Πέτρος Γρουμπός, ο καθηγητής του Πολυτεχνείου του Μπάρι Damiani Leonardo, η Ελένη Αρβανίτη από το Ινστιτούτο Τεχνολογία Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» και η Δέσποινα Αναστασοπούλου από το ΤΕΙ Ηπείρου.

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα