Ηλεία

Επιμελητήριο Ηλείας: Δέσμευση για το τρένο (και) στην Ηλεία

Ακούστε το άρθρο

Χωρίς κανένα συμβιβασμό για συνάρτηση του έργου με την υπογειοποίηση στην Πάτρα

Επιστολή που ζητά να ολοκληρωθούν οι μελέτες και ο οικονομικός σχεδιασμός για τη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα – Πάτρα – Πύργος – Καλαμάτα (χωρίς εξαρτήσεις από την ολοκλήρωση του έργου της υπογειοποίησης εντός της πόλης των Πατρών της σιδηροδρομικής γραμμής), απέστειλε το Επιμελητήριο Ηλείας προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Κώστα Καραμανλή (κοινοποιείται και στον γεν. Γραμ. Υποδομών

Γιώργο Καραγιάννη, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο

Φαρμάκη, τους βουλευτές και δημάρχους της Ηλείας, καθώς και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Αθανάσιο Κοτταρά).

Ειδικότερα στην επιστολή, που υπογράφεται από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστα Νικολούτσο, αναφέρονται τα εξής:

«Μετά την αναγγελθείσα υπογειοποίηση εντός της πόλης των Πατρών της σιδηροδρομικής γραμμής και το αναμενόμενο ιδιαίτερα υψηλό κόστος της κατασκευής, η επιχειρηματική κοινότητα της Ηλείας έχει σοβαρές ανησυχίες για την περαιτέρω πρόοδο του έργου.

Ζητούμε να ολοκληρωθούν οι μελέτες και ο οικονομικός σχεδιασμός για τη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα – Πάτρα – Πύργος – Καλαμάτα και να απεξαρτηθούν από την ολοκλήρωση του έργου των Πατρών.

Προς τούτο σας παρακαλούμε, όπως δεσμεύτηκατε για τη διέλευση από τον αστικό ιστό της Πάτρας να τοποθετηθείτε πάνω στην εξέλιξη του δικού μας έργου και να διατυπώσετε την εναλλακτική πρόταση για λειτουργία ασχέτως της προόδου των έργων στον υποθαλάσσιο αυτό διάδρομο.

Η σχεδιαζόμενη επέκταση «του προαστιακού» δικτύου των Πατρών προς την Ηλεία δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση τις ανάγκες της επιχειρηματικότητας που απαιτεί ολοκληρωμένη σιδηροδρομική σύνδεση, σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο.

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι συγκοινωνιακές υποδομές του τόπου μας υστερούν κατά πολύ από τις άλλες περιοχές της χώρας.

Το Επιμελητήριο Ηλείας προσβλέπει στη σιδηροδρομική σύνδεση και έχει επανειλημμένα φιλοξενήσει εκδηλώσεις με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Είμαστε στη διάθεσή σας για σχετική ενημέρωση και παρουσίαση των θέσεων σας σχετικά με την  προοπτική του έργου που για μας πέρα από την επιβατική κίνηση έχει ιδιαίτερη σημασία και για τις εμπορευματικές μεταφορές γιατί η Ηλεία και η Μεσσηνία διαθέτουν υψηλής ποιότητας προϊόντα του πρωτογενούς τομέα και η διακίνηση τους με αποτελεσματικό τρόπο θα συμβάλει καταλυτικά στην ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας.

Σαν εκπρόσωποι της επιχειρηματικότητας της Ηλείας σας δηλώνουμε ότι δεν προτιθέμεθα να δεχτούμε κανένα συμβιβασμό για συνάρτηση του έργου με την υπογειοποίηση στην Πάτρα».

Όλη η επικαιρότητα