Μεσσηνία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Για αρχή πέντε συνδυασμοί και βλέπουμε….

Ακούστε το άρθρο

Οσοι καλλιεργούσαν φαντασιώσεις ότι θα είναι μοναδικοί και κυρίαρχοι στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, εξαγγέλλοντας το «νέο» μέσα από παλιές και φθαρμένες πρακτικές βλέπουν το όνειρο της κυριαρχίας, της μονοκρατορίας και του παραγοντισμού τους, να γίνεται εφιάλτης!

Όχι μοναδικοί δεν θα είναι, αλλά και πολυδιασπασμένοι, αφού στον άλλοτε πανίσχυρο συνδυασμό, έχουν απομείνει μόνον «υπάκουοι» και… ωφελιμιστές!

Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες πέντε τουλάχιστον συνδυασμοί θα διεκδικήσουν τη νέα διοίκηση στις εκλογές του Δεκεμβρίου, όπου και θα σημάνει η «Ωρα μηδέν» για το σήμερα και το αύριο του θεσμού στην πολύπαθη επιχειρηματική Μεσσηνία!

Η πρώην «παράταξη Καραμπάτου», με παλιά και νέα πρόσωπα θα διεκδικήσει ως νέα ανεξάρτητη παράταξη τη διοίκηση του Επιμελητηρίου με επικεφαλής τον επιχειρηματία Βαγγέλη Ξυγκώρο, οικονομολόγο.

Η «Συνεργασία για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας», με επικεφαλής τον πρ. πρόεδρο του Επιμελητηρίου, επιχειρηματία Δημήτρη Αδαμόπουλο, θα είναι παρούσα στις Επιμελητηριακές εκλογές. Όπως μάλιστα δηλώνει ο επικεφαλής της παράταξης ο κορμός του συνδυασμού έχει ήδη ολοκληρωθεί και μόνο συμπληρωματικές προσθήκες με γεωγραφικά χαρακτηριστικά απομένουν.

Εν τω μεταξύ πυρετώδεις είναι οι διεργασίες και οι ζυμώσεις για τη συγκρότηση νέας αυτόνομης επιμελητηριακής παράταξης υπό τον εξαγωγέα Μενέλαο Γερονικολό, στην οποίο θα συμμετάσχουν κυρίως νέοι και δυναμικοί Μεσσήνιοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες από όλα τα Τμήματα του Επιμελητηρίου, με τη συμμετοχή και έμπειρων επιχειρηματιών και επιμελητηριακών στελεχών. Μέχρι τις αρχές του μήνα αναμένεται η ανακοίνωση της υποψηφιότητας που αναμένεται να αναπτύξει δυναμική, καθώς φέρνει το νέο και άφθαρτο στον Επιμελητηριακό θεσμό της Μεσσηνίας, χωρίς βαρίδια και ψηφοθηρικές σκοπιμότητες που λίγο ως πολύ κυριαρχούν στους άλλους συνδυασμούς.

Ηδη υποψηφιότητα έχει ανακοίνωση το «Νέο Επιμελητήριο» με επικεφαλής τον Γιώργο Γκούμα, που όμως δεν φαίνεται να αναπτύσσει ιδιαίτερη δυναμική, καθώς βαρύνεται η παράταξη, και κυρίως ο επικεφαλής της, από τη στάση τους στην προηγούμενη περίοδο φέροντας μεγάλη ευθύνη για την υπολειτουργία του θεσμού. Ενώ η παράταξη Γκούμα βαρύνεται και από τις «δοσοληψίες», κρυφές και φανερές συμφωνίες, των Γκούμα-Καραμπάτου, που οδήγησαν το Επιμελητήριο για μεγάλο διάστημα στα… βράχια της αδράνειας και της απραξίας! Παράλληλα οι πολλαπλές «εκκρεμότητες» επιχειρηματικά και επιμελητηριακά του Γ. Γκούμα του έχουν αφαιρέσει κάθε «έξωθεν καλή μαρτυρία», ενώ για τις πρακτικές του τώρα (τηλεφωνήματα, προειδοποιήσεις, αυταρχισμούς) πολλοί έχουν να λένε. Eπικοινωνιακά μάλιστα οι πρακτικές του παραπέμπουν στις αυριανίστικες μεθόδους του «δασκάλου» του… επικοινωνιολόγου!

Στις εκλογές θα συμμετάσχει και η παράταξη που παραδοσιακά στηρίζεται από το ΚΚΕ και συνεργαζόμενους επιχειρηματίες με διεκδικητική και αγωνιστική κατεύθυνση και χωρίς συμμετοχή σε φανερές ή υπόγειες διαβουλεύσεις για τη νομή της επιμελητηριακής εξουσίας.

Σε ό,τι αφορά το σημερινό πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δημ. Μανιάτη, στον οποίο πιστώνεται ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και τις «καραμπόλες» των συγκρουόμενων συμφερόντων Γκούμα και Καραμπάτου, κατάφερε να κρατήσει σε λειτουργία το Επιμελητήριο, παρ’ ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συμμετάσχει στο διάδοχο της «παράταξης Καραμπάτου» συνδυασμό υπό τον Β. Ξυγκώρο.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι αρκετοί επώνυμοι και επιτυχημένοι επιχειρηματίες, οι οποίοι στις προηγούμενες εκλογές είχαν στηρίξει το εγχείρημα του «Νέου Επιμελητηρίου», αλλά απογοητεύτηκαν από τη συμπεριφορά και τη στάση Γκούμα στις μετεκλογικές εξελίξεις, στηρίζουν την υποψηφιότητα του Μενέλαου Γερονικολού,  αρκετοί και με τη συμμετοχή τους στο νέο και δυναμικό συνδυασμό που συγκροτείται.

Πηγή: gargalianoionline.gr – Θανάσης Τσαμούλης

Όλη η επικαιρότητα