Ελλάδα Τουρισμός

Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου εξετάζει το υπ. Τουρισμού

Το αρμόδιο υπουργείο επεξεργάζεται σχέδιο για την ενίσχυση του χειμερινού τουρισμού.
Ακούστε το άρθρο

Ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας, φέρνοντας σημαντικά ποσά στα δημόσια ταμεία και το κυβερνητικό επιτελείο σκοπεύει να επενδύσει πάνω σε αυτό.

Βλέποντας παράλληλα την αύξηση των παροχών που μπορούν να λάβουν οι τουρίστες στη χώρα μας, το υπουργείο Τουρισμού μελετά το πλάνο για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Τουρισμού βρίσκεται σε επεξεργασία συγκεκριμένο πλάνο, το οποίο εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική για την ενίσχυση του χειμερινού τουρισμού και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας.

Το σχέδιο αυτό, που θα παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την παροχή κινήτρων σε αεροπορικές εταιρείες και tour operators που ενδιαφέρονται να συνεχίσουν τη δραστηριότητα τους στην Ελλάδα και μετά τον Οκτώβριο. Με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου, η Ελλάδα θα «απαντήσει» και στην ανακοίνωση της Ryanair που αποφάσισε να κλείσει τη βάση της στην Ελλάδα το χειμώνα.

Για τον σκοπό αυτό, άλλωστε, από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, θα πραγματοποιήσει σειρά στοχευμένων επισκέψεων σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για τη διεύρυνση της συνεργασίας με διεθνείς παράγοντες του τουριστικού κλάδου.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, το υπουργείο Τουρισμού προωθεί από την πρώτη στιγμή τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για προτάσεις και πρωτοβουλίες με αμιγώς αναπτυξιακό πρόσημο που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και αναβαθμίζουν ακόμα περισσότερο το τουριστικό προϊόν της χώρας μας. Και τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά από τις εξαιρετικές επιδόσεις της φετινής τουριστικής σεζόν.

πηγή:in.gr

Όλη η επικαιρότητα