Υγεία

Έπινα κάθε μέρα για μία βδομάδα αυτό το σφηνάκι και αυτά ήταν τα αποτελέσματα

Ακούστε το άρθρο

Πριν από μερικές εβδομάδες, άρχισα να παρατηρώ ότι η επιδερμίδα μου είχε αρχίσει να γεμίζει με σπυράκια, αν και ποτέ δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα με ακμή. Αφού δοκίμασα διάφορες κρέμες και μάσκες ομορφιάς, αποφάσισα να επιστρατεύσω τη φύση στον αγώνα της ομορφιάς. Τα αποτελέσματα πραγματικά με εντυπωσίασαν!

Καθώς σκρόλαρα στο Instagram, έπεσα πάνω σε δεκάδες celebrities και influencers που διαφήμιζαν wellness shots ή αλλιώς σφηνάκια υγείας με υπερτροφές για καθαρή επιδερμίδα και υγιή οργανισμό. Καθώς δεν έχω τον ίδιο μισθό με εκείνους για να μπορώ να αγοράζω κάθε μέρα τέτοια σφηνάκια από το juice bar της γειτονιάς μου, αποφάσισα να φτιάξω τα δικά μου. Κάθε πρωί λοιπόν έβαζα σε ένα σφηνοπότηρο λίγο γάλα αμυγδάλου, μισή κουταλιά του γλυκού κουρκουμά και λίγο μαύρο πιπέρι, για την απορρόφηση της κουρκουμίνης.

Ο λόγος; Χάρη στις αντι-φλεγμονωδεις και αντιβακτηριακές ιδιοτητές του, ο κουρκουμάς μπορεί να μειώσει την ακμή και τις φλεγμονές του δέρματος. Ταυτόχρονια, έχει και αντιγηραντικές ιδιότητες που συμβάλλουν στη μείωση και την πρόληψη των ρυτίδων με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να δείχνει πιο φρέσκια και νεανική. Επίσης, χάρη στη μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών που περιέχει, το μπαχαρικό αυτό βοηθά στην ανάπτυξη των νέων κυττάρων και βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος.

Κι όμως τελικά οι σταρ του Instagram είχαν δίκιο! Μέσα σε μία εβδομάδα η επιδερμίδα μου είχε καθαρίσει για τα καλά!

via

Όλη η επικαιρότητα