Ηλεία

Επίσημη λειτουργία του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Συμβολική συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής
Ακούστε το άρθρο

Την επίσημη λειτουργία του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοίνωσε σήμερα 20 Δεκεμβρίου ημέρα που εορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Ανθρώπινης Αλληλεγγύης, ο Δήμαρχος Πηνειού.

Το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που συστάθηκε με πρωτοβουλία και ενέργειες του δημάρχου κ. Ανδρέα Μαρίνου και με σκοπό την οικονομική στήριξη πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, πέρασε περιπέτειες αφού δεν αντιμετωπίστηκε από την αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου με ομοφωνία, ενώ η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είχε αντιμετωπίσει με προχειρότητα την ενέργεια αυτή. Τελικά ο Δήμος προσέφυγε στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 και δικαιώθηκε.

Το Ταμείο , το πρώτο που συστήνεται στη Δυτική Ελλάδα, ξεκινά με αρχική κατάθεση 30.000 ευρώ στην Εθνική τράπεζα, ενώ ο Δήμαρχος ήδη έχει αναλάβει δράση αξιοποιώντας προσωπικές του γνωριμίες ανά την Επικράτεια με σκοπό τη συνεχή ενίσχυση του Ταμείου.

Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: «Ανέλαβα την φωτεινή πρωτοβουλία σύστασης και λειτουργίας Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενός σημαντικού προνοιακού εργαλείου για την ανακούφιση συνανθρώπων μας που στερούνται ακόμα και τα βασικά ή δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν και να ανταποκριθούν στις πιο στοιχειώδεις ανάγκες τους, με αποτέλεσμα η διαβίωσή τους να αγγίζει τα όρια της αθλιότητας.

«Επιλέξιμο ό,τι προβλέπεται»

Το Ταμείο δεν θα παροχολογεί ούτε θα δίνει άσκοπα ενισχύσεις. Επιλέξιμο θα είναι ό,τι προβλέπεται. Θα είναι το αποκούμπι εκείνου που πραγματικά το έχει ανάγκη. Θα λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια από τριμελή Διοικούσα Επιτροπή η οποία αποτελείται από το Δήμαρχο Πηνειού, τη Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Μαρία Πετροπούλου και ένα μέλος που προέρχεται από την Εκκλησία και συγκεκριμένα ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Γαστούνης καθηγητής Θεολογίας π. Γεώργιος Χαρδαβέλας.

Με το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης ξεκινούμε πολυμέτωπο αγώνα κατά της φτώχειας και της επιστροφής στην αξιοπρεπή κατάσταση διαβίωσης δεκάδων συνανθρώπων μας στο Δήμο Πηνειού. 

Εκφράζω θερμά τις ευχαριστίες μου προς την Ι.Μ Ηλείας και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Γερμανό που πάντα στηρίζει τέτοιες προσπάθειες και κάθε Φιλανθρωπικό σκοπό του Δήμου μας»

Ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Γαστούνης καθηγητής Θεολογίας π. Γεώργιος Χαρδαβέλας, σημείωσε: «Είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια αυτή του Δημάρχου κ. Ανδρέα Μαρίνου και ευχόμαστε σε όσους εργασθούν στον τομέα αυτό να έχουν πλούσια την ευλογία του Θεού»

Η Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Μαρία Πετροπούλου δήλωσε: «Είναι τιμή μου που είμαι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ταμείου. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε αυτό το εργαλείο να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο για συμπολίτες μας που έχουν πραγματικά ανάγκη. Οι διαδικασίες θα είναι διαφανείς  και όλα θα γίνονται μέσα από τον Προϋπολογισμό, αφού και ο τραπεζικός λογαριασμός είναι τμήμα του Ταμείου του Δήμου»

Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν αυτό το προνοιακό εργαλείο να καταθέτουν χρήματα στον εξής λογαριασμό:

 IBAN GR 6401103280000032800363239

Όλη η επικαιρότητα