Ηλεία

Επίσημη πρώτη για την εθελοντική ομάδα Πολίτικης Προστασίας του δήμου Ήλιδας

Πρώτη συνάντηση για την Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ήλιδας, που έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση στους πολίτες και όλα δείχνουν ότι ξεκινά δυναμικά την δράση της.

Το σύνθημα της Ομάδας είναι: «Ξεκινάμε μαζί σου- Σε περιμένουμε» και είναι ανοιχτή σε νέες αιτήσεις υποψηφίων εθελοντών, αρκεί να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους για να μπορούν να λάβουν μέρος στα εκπαιδευτικά συνάντηση.

Η πρώτη συνάντηση της Ομάδας έγινε στο φουαγιέ του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου Αμαλιάδας και οι υπεύθυνοι κ. Γιώργος Ματσούκας και κ. Βασίλης Παναγιωτόπουλος, καλωσόρισαν τους εθελοντές, τους ενημέρωσαν για τον τρόπο λειτουργίας της Ομάδας και σε σχέση με την παροχή πρώτων βοηθειών και από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά η εκπαίδευση σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο.

Ο σκοπός

Σκοπός της Ομάδας είναι, γενικώς η  ανάπτυξη της εθελοντικής δραστηριότητας,    πνεύματος    αλληλεγγύης    και    εν    γένει    δράσης    που    διέπετε  από   αλτρουιστικά, φιλανθρωπικά αισθήματα, προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο.

Οι Εθελοντικές Ομάδες, που έχουν κυρίως δράση στο πεδίο της Πολιτικής Προστασίας είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την πολιτεία, γιατί προωθούν την διασφάλιση συνθηκών ασφάλειας αλλά και   προόδου.

Ιδιαίτερη είναι η συμβολή των Εθελοντικών Ομάδων στην προστασία και στήριξη όλων όσων κινδυνεύουν από φυσικά φαινόμενα και με δεδομένο ότι αυτά έχουν ενταθεί λόγω της αυξανόμενης κλιματικής αλλαγής, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν εθελοντές με διάθεση για προσφορά.

Οι τομείς δραστηριοποίησης της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ήλιδας καθορίζονται ως εξής : Δασοπροστασία, Δασοπυρόσβεση, Έρευνα και Διάσωση, Πρώτες Βοήθειες, Πρόληψη και Αντιμετώπιση Καταστροφών, Οργάνωση και Λειτουργία Χώρων Συγκέντρωσης Πληθυσμού μετά    από    καταστροφές,    Αρωγή    στους    Πληγέντες    μετά    από    καταστροφές,  Παροχή Ανθρωπιστικής   Βοήθειας, Επικοινωνίες, Ενημέρωση, Εκπαίδευση, Επιμόρφωση, Ευαισθητοποίηση   Πολιτών,   Ασκήσεις   επί   χάρτου,   Ασκήσεις   Ετοιμότητας,   διεξαγωγή Ημερίδων, Συνεδρίων, Συμποσίων, κ.α.

Κάλεσμα

Η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ήλιδας, με την κατάλληλη εκπαίδευση, την στελέχωσή της και τον εφοδιασμό της σε εξοπλισμό και μέσα, θα μπορεί να συνδράμει τον δήμο Ήλιδας σε περιπτώσεις φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών.

Γι’ αυτό και γίνεται κάλεσμα για συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών και έχουν στόχο την ανάδειξη νέων εθελοντών πολιτικής προστασίας, στου τομείς πρώτων βοηθειών, διάσωσης, πυροπροστασίας, αντιμετώπισης καταστροφών και διαχείρισης κρίσεων.

Σχετική αίτηση μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του δήμου Ήλιδας, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι η εκπαίδευση είναι δωρεάν, όπως και ο εξοπλισμός και η ένδυση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επικοινωνούν και στο emai: eopop_d.ilidas@yahoo.com

Όλη η επικαιρότητα