Categories: Κόσμος

Επίσημο: Στις 14 Μαΐου οι εκλογές στην Τουρκία, η ανακοίνωση Ερντογάν

Share

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε κι επίσημα την ημερομηνία των επερχόμενων εκλογών.

«Με την εξουσία που μου παρέχει το άρθρο 116 του Συντάγματός μας, υπέγραψα την απόφαση για την ανανέωση των εκλογών στις 14 Μαΐου, οι οποίες έπρεπε να διεξαχθούν στις 18 Ιουνίου 2023», ανέφερε πριν λίγω ώρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το Anadolu.

Η απόφαση αυτή θα δημοσιευθεί στην αυριανή Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, ενώ υπενθυμίζεται πως οι εκλογές στην γείτονα θα είναι διπλές – προεδρικές και βουλευτικές.

Όπως σημείωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περίου, στην κορυφή της ατζέντας της κυβέρνησης θα παραμείνουν οι προσπάθειες για την ανακούφιση των πληγέντων του φονικού σεισμού.

Για να επουλώσουμε τις πληγές των σεισμοπαθών, να σβήσουμε όλα τα ίχνη της καταστροφής, να αυξήσουμε την παραγωγή και την απασχόληση, πρέπει να αφήσουμε πίσω την προεκλογική ατζέντα.

«Όλοι όσοι θα υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας στο κόμμα μας θα καταθέσουν πρώτα το ελάχιστο ποσό που θα καθοριστεί ως δωρεά στους λογαριασμούς βοήθειας της AFAD για τους σεισμούς», υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Πηγή: dikaiologitika.gr