Ηλεία

Επίσκεψη Α. Νικολακόπουλου στην παλαιά Μανωλάδα: Δρομολόγηση παρεμβάσεων για το δημοτικό σχολείο

*Διαπίστωσε από κοντά τα κτιριακά προβλήματα *Συνομίλησε και με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής
Ακούστε το άρθρο

Τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημοτικό σχολείο της Παλαιάς Μανωλάδας διαπίστωσε ο βουλευτής του νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε το σχολικό συγκρότημα προκειμένου να διαμορφώσει άποψη και να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες. 

Ο Ηλείος Κοινοβουλευτικός είχε ενημερωθεί προφορικά για τις παρεμβάσεις που χρίζει το παλιό κτίριο του σχολείου, από γονείς και τοπικούς παράγοντες, ωστόσο θέλησε να το δει από κοντά και να διαπιστώσει τα προβλήματα για να έχει καλύτερη εικόνα της κατάστασης. 

Παρουσία και του Δημάρχου Ανδραβίδας- Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα, του αντιδημάρχου Σάκη Κεκάτου, του προέδρου της κοινότητας Τρύφωνα Πέρδικα, εκπροσώπων γονέων και κηδεμόνων, του πολιτιστικού συλλόγου, δημοτικών συμβούλων και του διευθυντή του σχολείου, έγινε εκτενής ενημέρωση τόσο για το κτίριο και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα ώστε να καταστεί ασφαλές για μαθητές και εκπαιδευτικούς, διατηρώντας πάντα τα βασικά χαρακτηριστικά του, όσο και γενικότερα για την λειτουργία της εν λόγω σχολικής μονάδας. 

Να καταστεί ασφαλές

“Πρόκειται για ένα ξεχωριστό κτίριο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, στο οποίο χρειάζεται να γίνουν παρεμβάσεις για την αποκατάσταση ζημιών, που έχει επιφέρει κυρίως η φθορά του χρόνου, καθώς  χρονολογείται από το 1902. Μετά και την ενημέρωση που είχα, αλλά και τις διαπιστώσεις που έκανα και ο ίδιος, το θέτουμε σε προτεραιότητα, έτσι ώστε οι μαθητές μας και οι εκπαιδευτικοί να έχουν ένα κτίριο το οποίο θα είναι ασφαλές και κατάλληλο για την διεξαγωγή των μαθημάτων” επεσήμανε ο κ. Νικολακόπουλος, ο οποίος σε συνεργασία και με τον Δήμαρχο αλλά και την ΚτΥΠ θα εξετάσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να δρομολογηθούν τάχιστα οι απαιτούμενες παρεμβάσεις. 

Άκουσε και ενημέρωσε για τα μέτρα

Με αφορμή την επίσκεψη στην περιοχή, ο κ. Νικολακόπουλος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους, αγρότες και επαγγελματίες της Παλαιάς Μανωλάδας  και άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους, για τα  ζητήματα της καθημερινότητας, παράλληλα όμως τους ενημέρωσε και για τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και την στήριξη του αγροτικού τομέα και των ευάλωτων ομάδων.

Όλη η επικαιρότητα