Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας B. Γιαννόπουλου στο ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ – ΟΞΥΓΟΝΟ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (έδρα Πύργος)

Share

Ο κ. Γιαννόπουλος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Φορέα, επισκέφθηκε τα Γραφεία του ΚΕΘΕΑ, όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις που λειτουργούν επί της οδού Τάκη Πετροπούλου, και ενημερώθηκε από την Υπεύθυνη της δομής, Κωνσταντίνα Φραγκιά και τους υπόλοιπους εργαζόμενους, για τα προγράμματα που υλοποιούνται από το 2019 (σ.σ έτος ένταξης της Πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της ΠΔΕ) – οπότε και ξεκίνησε να λειτουργεί στον Πύργο – μέχρι και σήμερα.

Στόχος αυτών, όπως εξήγησε η κα Φραγκιά στον κ. Αντιπεριφερειάρχη, είναι η πλήρης και σταθερή αποχή των συμμετεχόντων από τις ουσίες, το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια, καθώς και η ισότιμη επανένταξη του ατόμου στην κοινωνία, μέσα από δράσεις κοινωνικού, αθλητικού, καλλιτεχνικού κ.α χαρακτήρα.

Οι υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ παρέχονται δωρεάν, χωρίς τη χρήση υποκατάστατων ουσιών, ενώ η συμμετοχή των ενδιαφερομένων σε όλες τις φάσεις του προγράμματος είναι εθελοντική, εξηγώντας παράλληλα ότι η άρτια επιστημονική κατάρτιση του προσωπικού που εργάζεται στο ΚΕΘΕΑ καθώς και η ειλικρινής διάθεση προσφοράς που επιδεικνύουν, έχουν σαν αποτέλεσμα τη μεγάλη ανταπόκριση εξαρτημένων ατόμων στα προγράμματα και τις δραστηριότητες του Κέντρου.

Ο κ. Γιαννόπουλος, ενημερώθηκε για τα προγράμματα του Πολυδύναμου Κέντρου Πύργου και του Προγράμματος Κοινωνικής Ένταξης, δίνοντας σε όλους πολλά συγχαρητήρια για το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελούν, με σκοπό την αλλαγή του τρόπου ζωής των μελών και την ψυχική απεξάρτησή τους.

Εξέφρασε μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο αυξανόμενος αριθμός μελών, αποδεικνύει την αποδοχή του Κέντρου από την τοπική κοινωνία και αντικατοπτρίζει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στήριξης από τους εργαζόμενους. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζήτησαν τις δυνατότητες που υπάρχουν για συνεργασία με τις αρμόδιες Κοινωνικές Υπηρεσίες της Π.Ε Ηλείας.

Οι δυο πλευρές δεσμεύτηκαν για την συνέχιση της επικοινωνίας και συνεργασίας, αν και όπου χρειαστεί.