Επίσκεψη Δένδια στο Μαυροβούνιο με ατζέντα την ευρωπαϊκή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων

Share

Στο Μαυροβούνιο μεταβαίνει αύριο Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας στο πλαίσιο της περιοδείας που έχει ξεκινήσει στα Δυτικά Βαλκάνια, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP) που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τις επαφές του στο Μαυροβούνιο ο Δένδιας θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του, Ράνκο Κριβοκάπιτς ενώ θα γίνει δεκτός και από τον Πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου, Ντρίταν  Αμπάζοβιτς και την Πρόεδρο της Βουλής Ντανιέλα Ντούροβιτς.

Πρώτο θέμα στην ατζέντα η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, τα θέματα που θα συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), η ασφάλεια και σταθερότητα της περιοχής, καθώς και στις ευρύτερες περιφερειακές εξελίξεις συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ουκρανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αθήνα έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει το ενδιαφέρον της για τις εξελίξεις και τη σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων, η οποία εκτιμά ότι περνάει μέσα από την συνέχιση της ευρωπαϊκής τους πορείας.

Ιδιαίτερο το ενδιαφέρον και των ΗΠΑ για τις εξελίξεις στην περιοχή, με φόντο και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ενώ για την ελληνική πλευρά σημαντικός παράγοντας είναι και ο περιορισμός της επιρροής της Τουρκίας στην περιοχή.

πηγή:in.gr