Ηλεία

Επίσκεψη Διονύση Καλαματιανού στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ σε Πύργο και Αμαλιάδα

Ακούστε το άρθρο

Τα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ στον Πύργο και στην Αμαλιάδα επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ηλείας και αναπ. Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Διονύσης Καλαματιανός.  

Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Καλαματιανός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με υπαλλήλους και διευθυντές των υπηρεσιών του Φορέα. Άκουσε με προσοχή τις παρατηρήσεις και τις επισημάνσεις τους, έχοντας την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προσφέρουν τις υπηρεσίες και επιτελούν το καθήκον τους.  

Παράλληλα, ο Ηλείος Βουλευτής μίλησε για την επιβαρυμένη και αρνητική κατάσταση που επικρατεί στον ΕΦΚΑ, η οποία θα επιδεινωθεί ως αποτέλεσμα του πρόσφατα ψηφισθέντος νομοσχεδίου. 

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Καλαματιανός:

«Τεράστιο παραμένει το πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΕΦΚΑ. Ενδεικτική είναι η κατάσταση στο υποκατάστημα της Αμαλιάδας, όπου υπάρχουν σήμερα μόνο 12 υπάλληλοι, τη στιγμή που η οργανική σύνθεση θα έπρεπε να είναι στους 52 εργαζόμενους. Αντίστοιχη υποστελέχωση υπάρχει και στο υποκατάστημα του Πύργου.

Ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν φύγει δεκάδες υπάλληλοι με σύνταξη, δεν έχουν αναπληρωθεί τα κενά και δεν έχουν προκηρυχθεί νέες θέσεις, η κυβέρνηση επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους του Φορέα με πολλαπλά καθήκοντα. Οι κυβερνώντες αρνήθηκαν ακόμα και να παρατείνουν τις συμβάσεις στους 680 συμβασιούχους που εργάζονταν με ειδικό πρόγραμμα στον e-ΕΦΚΑ και ασχολούνταν και με την απονομή των συντάξεων. Παράλληλα, δημιουργούν συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού, καθώς ρίχνουν όλα τα βάρη στους υπαλλήλους που δεν επαρκούν και επιτηδευμένα στρέφουν τους πολίτες εναντίον τους.

Αντί, λοιπόν, να ενισχύσουν το προσωπικό του ΕΦΚΑ με νέες προσλήψεις υπαλλήλων που θα αντικαταστήσουν όσους έχουν αποχωρήσει και θα τρέξουν την έκδοση των συντάξεων και τις άλλες υπηρεσίες του Φορέα, προβλέπουν την είσοδο γαλάζιων διευθυντικών στελεχών με παχυλούς μισθούς έως 8.000 ευρώ.

Η κυβέρνηση, όμως, δεν σταματάει εδώ. Αντί να αξιοποιήσει την ακίνητη περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία ανήκουν στους εργαζόμενους, τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους, προχωρά στην εκποίησή της. Παράλληλα, δεν κάνει όσα θα έπρεπε για την αναβάθμιση και τη βελτίωση του λογισμικού, του εξοπλισμού και των υποδομών του. Ούτε για την ψηφιοποίηση του συνολικού ασφαλιστικού ιστορικού που είναι απαραίτητη για να βγαίνουν πιο γρήγορα οι συντάξεις. Επιμένει να αγνοεί και να μην προωθεί τον Ενιαίο Κανονισμό Ασφάλισης και Παροχών.

Οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ έχουν ανάγκη από πραγματική στήριξη και όχι από συκοφάντηση και υπονόμευση. 

Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ που καθημερινά δίνουν την τιτάνια μάχη για να κρατηθεί όρθια η δημόσια κοινωνική ασφάλιση. Είμαστε αποφασισμένοι να αποκαταστήσουμε τις στρεβλώσεις και να ενισχύσουμε το χαρακτήρα της, προσφέροντας στους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ τις συνθήκες δουλειάς και στους ασφαλισμένους πολίτες τις υπηρεσίες που τους αξίζουν.»

Όλη η επικαιρότητα