Ηλεία

Επίσκεψη Φαρμάκη στον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Γόνιμη συζήτηση για την υλοποίηση των μεγάλων έργων στον δήμο

Ακούστε το άρθρο

Μετά την ολοκλήρωση του ΣΟΠΠ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης επισκέφτηκε το δημαρχείο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, όπου μαζί με τον δήμαρχο κ. Σάκη Μπαλιούκο συζήτησαν για όλα τα έργα που είναι υπό εκτέλεση ή θα ξεκινήσουν σύντομα στον δημο, για να υπάρξει ο καλύτερος συντονισμός και να γίνουν αυτά τα έργα σωστά και με τον καλύτερο τρόπο.

Πολλές λεπτομέρειες για την υλοποίηση των έργων δεν τέθηκαν στο τραπέζι, κάτι που θα γίνει σε επόμενη συνάντηση.

Σάκης Μπαλιούκος : «Συζητήσαμε όλα τα θέματα που απασχολούν την περιοχή

Ο κ. Μπαλιούκος καλωσορίζοντας στον δήμο τον κ. Φαρμάκη τόνισε χαρακτηριστικά.

«Είχα την μεγάλη χαρά σήμερα να έχω εδώ τον κ. περιφερειάρχη με τον οποίο συζητήσαμε για διάφορα θέματα που απασχολούν την περιοχή και δώσαμε ραντεβού να ανανεώσουμε αυτή τη επαφή με πιο συγκεκριμένα πράγματα τα οποία θα μας απασχολήσουν. Ξέρουμε ότι τα προβλήματα της περιοχής μας είναι πολλά. Ξεκινήσαμε σήμερα με το ΣΟΠΠ όπου είχαμε ανταλλαγή απόψεων και με τους υπόλοιπους φορείς του νομού μας και με τους άλλους δημάρχους και εκτιμούμε ότι είμαστε σε έναν καλό δρόμο, σε μια συνέχεια ομαλή που θα δώσει και στο νομό μας και στην περιφέρεια μας το καλύτερο αποτέλεσμα».

Στην ερώτηση που του έγινε για αν τέθηκαν λεπτομέρειες για τα μεγάλα έργα που απασχολούν τον δήμο ο κ. Μπαλιούκος ανέφερε.

«Κάναμε γενική κουβέντα σε όλα τα θέματα. Όλα είναι σε άμεση προτεραιότητα, διότι όλα είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ. Ότι χειριζόμαστε μέσα από την περιφέρεια είναι στο ΕΣΠΑ και μας ενδιαφέρει και η σωστή προώθηση των έργων, αλλά και η καλή εκτέλεση τους για να έχουμε καλό αποτέλεσμα για τον πολίτη μας. Όλα είναι λοιπόν της ίδιας προτεραιότητας. Βεβαίως κάποια έργα είναι υψηλότερης σημασίας, αλλά στο τραπέζι δεν μπήκαν λεπτομέρειες».

Νεκτάριος Φαρμάκης : «Πρώτο μέλημα μας ο συντονισμός περιφερειακής αρχής και δήμων»

Από την πλευρά του ο κ. Φαρμάκης στάθηκε στην γόνιμη και δημιουργική συζήτηση που έγινε με τον κ. Μπαλιούκο.

«Είχαμε μια γόνιμη και δημιουργική συζήτηση με τον δήμαρχο. Είχαμε την ευτυχία να είμαστε επισκέπτες και να φιλοξενηθούμε στο δήμο, να ακούσουμε τις προτεραιότητες από την πλευρά της δημοτικής αρχής. Από πλευράς μας ως νέα περιφερειακή αρχή καταστήσαμε σαφές αυτό που είπαμε και στην κοινή συνάντηση μεταξύ της περιφέρειας και των δήμαρχων, εν συνόλο της Ηλείας, την προηγούμενη φορά. Πρώτο μέλημα μας πρέπει να είναι ο συντονισμός περιφερειακής αρχής και δήμων. Και υπό αυτή την έννοια προχωρήσαμε στην συζήτηση η οποία δεν ήταν τίποτα άλλο παρά να θέσουμε τους όρους αυτούς που θα φέρουν το αποτέλεσμα αυτού του συντονισμού που είναι απαραίτητος για την υλοποίηση του τρέχοντος προγράμματος αλλά και για τον σχεδιασμό του επόμενου. Δεν έχουμε δυστυχώς την πολυτέλεια για χάσιμο χρόνου και ως εκ τούτου τα πολλά λόγια είναι φτώχια».

*** Παρών στην συνάντηση στο δημαρχείο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας κ. Βασίλης Γιαννόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα