Ηλεία Πολιτική

Επίσκεψη Κ. Τζαβάρα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας

Ακούστε το άρθρο

Συζήτηση για τα μείζονα θέματα της Ηλείας

Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη επισκέφθηκε χθες στην Πάτρα ο Βουλευτής ΝΔ Ηλείας Κώστας Τζαβάρας.

Κατά τη συνάντηση ανταλλάχθηκαν οι καθιερωμένες ευχές για το καινούριο έτος και επακολούθησε συζήτηση για τα μείζονα θέματα της περιφερειακής ενότητας Ηλείας μεταξύ του Βουλευτή και του Περιφερειάρχη, στην οποία συμμετείχε και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Γεώργιος Σύρμος.

Κυριάρχησαν τα θέματα της αξιοποίησης της Αρχαίας Ολυμπίας, της κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Πατρών-Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας και του σχεδιασμου για την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών της Ηλείας που συνήθως πλήττονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής.

Ο Βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί για τον σχεδιασμό της Περιφέρειας, προκειμένου να αξιοποιηθεί το παγκόσμιας ακτινοβολίας συμβολικό κεφάλαιο που αιώνες συσσωρεύεται στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας.

Πράγματι, ο Βουλευτής διαπίστωσε ότι το ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη διατηρείται ζωηρό και ήδη το επιτελείο της Περιφέρειας σε συνεργασία με το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας εκπονούν σημαντικά σχέδια για το σκοπό αυτό.

Επιτέλους, με τη νέα ηγεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια προβολής και αναβάθμισης της Αρχαίας Ολυμπίας ανάλογης με την παγκόσμια ακτινοβολία του ονόματός της.

Για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Πατρών-Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας συζητήθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα που ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υπουργός και συμφωνήθηκε να υπάρξει συντονισμός ενεργειών για την όσο πιο γρήγορη έναρξη των εργασιών κατασκευής του έργου στο σύνολό του.

Τέλος, για τα θέματα της αντιπλημμυρικής προστασίας υπογραμμίστηκε μεταξύ των άλλων η ανάγκη για την άμεση συνέχιση και ολοκλήρωση των εργασιών πρόληψης των πλημμυρικών φαινομένων που προκαλούνται από την υπερχείλιση του ποταμού Ενιπέα στις περιοχές Σαλμώνης, Καρούτες, Λατζόι κλπ. Ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε εντός των προσεχών ημερών, σε συνεννόηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Γιαννόπουλο και το τεχνικό επιτελείο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες.

Όλη η επικαιρότητα