Categories: Ηλεία

Επίσκεψη Λευτ. Βαρουξή στη  Φιλαρμονική Πύργου «Απόλλων»

Share

Επίσκεψη στη Φιλαρμονική Πύργου «Απόλλων», έκανε το πολιτικός στέλεχος της Ν.Δ. κ. Λευτέρης Βαρουξής, στη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε αναλυτικά για τη λειτουργία του ιστορικού σωματείου, από τον πρόεδρό της κ. Αθαν. Δασκόπουλο.

Επρόκειτο για μια επιθυμία του υποψήφιου βουλευτή να βρεθεί στους χώρους της Φιλαρμονικής Πύργου, δεδομένου ότι ο προπάππος του Λεωνίδας Βαρουξής διετέλεσε πρόεδρος του μουσικού σωματείου  κατά το διάστημα 1941-45.

Ο κ. Λευτ. Βαρουξής εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του για την πορεία της Φιλαρμονικής, εκφράζοντας  την αμέριστη στήριξή του στις συνεχείς προσπάθειες που γίνονται από τη διοίκησή της, για τη διατήρησή της στο χρόνο και την επέκταση των δραστηριοτήτων της.

Παράλληλα  είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και για το ιστορικό κομμάτι της Φιλαρμονικής «Απόλλων», τόσο όσον αφορά τα μουσικά όργανα όσο και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, με αποκορύφωμα της συμμετοχή του  παλαιότερου σωματείου της Ηλείας, στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν  το 1896 στην Αθήνα.

«Από τα μεγαλύτερα κεφαλαία του πολιτισμού»

«Στους χώρους που φιλοξενείται η Φιλαρμονική Πύργου ξεναγήθηκα από τον πρόεδρο της και φίλο μου κύριο Θανάση Δασκόπουλο κατά την διάρκεια της επίσκεψης μου. Αισθάνομαι ιδιαίτερα περήφανος για το γεγονός ότι στην χρυσή πορεία της μέσα στο χρόνο έχει συμβάλλει και η οικογένειά μου, αφού για τέσσερα και χρόνια, ο προπάππος μου αποτελούσε μέλος της διοίκησης της Φιλαρμονικής «Απόλλων». Η Φιλαρμονική Πύργου παραμένει ακόμα και σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα κεφαλαία του πολιτισμού της πόλης μας» ανέφερε ο Λευτ. Βαρουξής, σχετικά με την επίσκεψή  του στη Φιλαρμονική Πύργου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε εξάλλου και για τις υπόλοιπες σημαντικές δράσεις του ιστορικού σωματείου που χρονολογείται από το 1881, όπως η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών, καθώς επίσης και για τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής στις τελευταίες εκδηλώσεις εντός και εκτός του Νομού Ηλείας.

Από την πλευρά του  ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής Πύργου, ευχαρίστησε  τον κ. Βαρουξή για την τιμή που έκανε να επισκεφτεί  τους χώρους του σωματείου και να ενημερωθεί για τις αλλεπάλληλες δράσεις του, τονίζοντας πως είναι ανοιχτές οι πόρτες στον πολιτισμό και  στα άτομα που επιθυμούν να μάθουν ένα όργανο.

«Πλούσια» θα είναι η δράση της Φιλαρμονικής Πύργου και το επόμενο χρονικό διάστημα, με τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τα Θεοφάνεια που θα γίνουν στο Κατάκολο,  συνεχίζοντας έτσι τη λαμπρή παρουσία της   σε όλες τις γιορτές που έλαβε μέρος  κατά τις εορτές των Χριστουγέννων.