Ηλεία Πολιτική

Επίσκεψη Λευτέρη Βαρουξή στο Χελιδόνι – Ουσιαστική συνάντηση με του κατοίκους

«Αποζημιώσεις για ζημιές από πυρκαγιές και γλοιοσπόριο»
Ακούστε το άρθρο

Τα μεγάλα αγροτικά ζητήματα του τόπο, οι «πληγές» που έχουν αφήσει οι πυρκαγιές των προηγούμενων ετών και έργα που έχουν σχέση με τις υποδομές στην ευρύτερη περιοχή αποτέλεσαν το αντικείμενο μιας ουσιαστικής συζήτησης που έγινε  από το πολιτικό στέλεχος  της ΝΔ Λευτέρη Βαρουξή και τους κατοίκους του Χελιδονίου.

Οι κάτοικοι που έδειξαν την ιδιαίτερη φιλοξενία τους αλλά και το ενδιαφέρον τους για τον τόπο στον οποίο ζουν και έρχονται αντιμέτωποι με τα προβλήματα της καθημερινότητας, ενημέρωσαν τον  Λευτέρη Βαρουξή για την φετινή παραγωγή του λαδιού που είναι το βασικό τους εισοδηματικό προϊόν, επεσήμαναν  ωστόσο την ανάγκη να τύχουν της συνδρομής του ΕΛΓΑ για τις ζημιές που υπέστησαν από την εμφάνιση του γλοιοσπορίου. Δυστυχώς όπως τονίσθηκε οι καιρικές συνθήκες στην διάρκεια της συγκομιδής ευνόησαν την εμφάνισή του, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί ο ελαιόκαρπος που ακόμη παρέμεινε στους ελαιώνες.

Για τον λόγο αυτό ο κ Βαρουξής θα στείλει επιστολή τόσο στον Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ Γεωργαντά όσο και στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ Λυκουρέζο ζητώντας την παρέμβασή τους ώστε να εξεταστεί ικανοποιητικά προς τους αγρούς το ενδεχόμενο ενίσχυσης για την συγκεκριμένη ζημιά.

 Περιμένοντας τις αποζημιώσεις  

Ένα επίσης σημαντικό θέμα που συζητήθηκε ήταν αποζημιώσεις για τις καταστροφές από τις πυρκαγιές καθώς εκκρεμεί η απόδοση χρημάτων ακόμα και για τις φωτιές του 2020. Σημειώνεται ότι το Χελιδόνι είναι μία από τις πλέον πυρόπληκτες περιοχές του νομού. Όπως είναι γνωστό το Χελδόνι έχει πέσει «θύμα» της πύρινης λαίλαπας τέσσερις φορές και ειδικότερα το 1998, την τραγική περίοδο του 2007, αλλά και το 2020 όπως και το 2021.

Υπάρχουν λοιπόν πολλά ανοικτά ζητήματα περί των αποζημιώσεων για αυτό και ζητήθηκε να αντιμετωπιστούν οι υπάρχουσες εκκρεμότητες. Επισημάνθηκε πάντως στο ίδιο θέμα και από το πολιτικό στέλεχος της ΝΔ ότι οι αποζημιώσεις για το 2021 είναι οι μεγαλύτερες που έχουν αποφασιστεί από ποτέ και ξεκίνησαν να δίνονται νωρίτερα από ποτέ.

Αγροτική οδοποιία

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην συζητηθεί το θέμα των δρόμων που λόγω των φυσικών φαινομένων έχουν υποστεί ζημιά, κάτι που φέρνει την αγροτική οδοποιία στην πρώτη προτεραιότητα για τους κατοίκους ώστε ν μπορούν να έχουν πρόσβαση στις καλλιέργειές τους και να μετακινούνται πιο εύκολα ώστε να φτάσουν στον προορισμό τους.

Ο κ Βαρουξής τους ευχαρίστησε για αυτή την ουσιαστική συζήτηση, δήλωσε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν και ο ίδιος στην αντιμετώπιση προβλημάτων και τους συνεχάρη για την  αγάπη που δείχνουν για τον τόπο τους.

Όλη η επικαιρότητα