Categories: Ηλεία

Επίσκεψη μαθητών-τριών και εκπαιδευτικών από Πολωνία και Ισπανία στο Γυμνάσιο Λεχαινών στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+

Share

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη των ομάδων (24 μαθητές-τριες, 6 εκπαιδευτικοί) από την Πολωνία και την Ισπανία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ “Safety first” που υλοποιείται φέτος στο Γυμνάσιο Λεχαινών σε συνεργασία με αντίστοιχα σχολεία από τις δύο χώρες.

Για ακόμη μία φορά επιβεβαιώθηκε η σπουδαιότητα και χρησιμότητα των εκπαιδευτικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα. Οι μαθητές-τριές μας και οι οικογένειές τους φιλοξένησαν με τον καλύτερο τρόπο τους επισκέπτες και η τοπική κοινότητα στήριξε στο έπακρο με την ευγένεια και την προθυμία της τις δραστηριότητες του γυμνασίου.

Η τοπική κοινότητα και ο Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης ανταποκρίθηκε άμεσα και με αξιοζήλευτο ενδιαφέρον ώστε να οργανωθούν δραστηριότητες που θα επέτρεπαν στους επισκέπτες αλλά και τους μαθητές μας να επωφεληθούν από την επίσκεψή τους και να γνωρίσουν τον τόπο και τις ομορφιές του. Η Διευθύντρια του Γυμνασίου κ. Κοκκίνου Άννα, η υπεύθυνη του προγράμματος κ. Αναγνωστοπούλου Αναστασία αλλά και όλη η ομάδα των εκπαιδευτικών που το στελεχώνουν θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά όλους τους φορείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και βοήθησαν με κάθε τρόπο στη φιλοξενία.

Συγκεκριμένα:

  • Τον Όμιλο φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών, από τον οποίο οι κυρίες Ζαφειράκη Μαργαρίτα και Φανού- Φουσκαρίνη Διατσέντα μας ξενάγησαν στο χώρο και μας εξήγησαν αναλυτικά την έκθεση αφιερωμένη στην Επανάσταση του 1821 κάνοντας και ξεχωριστή αναφορά στους Ισπανούς και Πολωνούς που βοήθησαν στον αγώνα της απελευθέρωσης.
  • Τον κ. Ματζάνα Χρήστο από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, ο οποίος μας έκανε εκτενέστατη περιγραφή του αρχαιολογικού χώρου στην Αρχαία Ολυμπία και το μουσείο της και απάντησε με ενθουσιασμό στις ερωτήσεις των επισκεπτών μας.
  • Την κυρία Σχίζα Βιργινία για τη βοήθειά της στο κυνήγι θησαυρού στην πόλη.
  • Τον Κ. Παναγόπουλο Αλέξιο για τη δραστηριότητα τοξοβολίας που οργάνωσε για το Γυμνάσιο.
  • Τον όμιλο Φιλίππων Ανδραβίδας «Σπάρτακος» και συγκεκριμένα τους κ. Κάρδαρη Σπύρο Πρόεδρο, Κοτσάφτη Κων/νο Αντιπρόεδρο, Γεωργιόπουλο Χαρίλαο Αντιπρόεδρος, Βαρβαρέσο Γιάννη Ταμία, Μπαγιακλή Γραμματέα, Αγραπίδη Αντώνιο επ. Πρόεδρο, Μπαγιακλή Ευγενία, Κοτσάφτη Μαρία, Αγραπίδη Γεώργιο μέλη, οι οποίοι μας υποδέχτηκαν θερμά στο χώρο τους, μας μίλησαν για τα άλογα και την ασφάλεια κατά την ιππασία και μας κέρασαν τοπικά χειροποίητα εδέσματα.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστούμε τους χορηγούς:

α) Mediterre Eurofood AE, κ. Παπαδόπουλος Κων/νος,

β) Βιοτεχνία Ζυμαρικών Ilis, κ. Θεόδωρος Γιανναράς,

γ) Κτήμα Μπριντζίκη κ. Μπριντζίκη Διονυσία,

που με γενναιοδωρία ανταποκρίθηκαν και πρόσφεραν προϊόντα τους στους εκπαιδευτικούς από την Πολωνία και την Ισπανία.