Ηλεία

Επίσκεψη σε δημοτικά σχολεία του δήμου Ήλιδας

yhqtgjfqk-l3f3txs6l5eqa8llpm2gagjbbqnlkdkvw.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Εβδομάδας Εθελοντή Αιμοδότη 20-26 Μαΐου 2013, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  τις πρωινές ώρες της Δευτέρας ενημέρωση σε 4 δημοτικά σχολεία του Δήμου Ήλιδας για τα οφέλη της αιμοδοσίας.

Έτσι, μέλη του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών και ο υπεύθυνος της Επιτροπής Παιδείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) κ. Λευτέρης Πολυκρέτης επισκέφτηκαν με τη σειρά το Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκάμπου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας και το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας και ενημέρωσαν τους μαθητές και αυριανούς πολίτες για τα οφέλη και την αξία της προσφοράς αίματος και διανεμήθηκε από τον εκπρόσωπο της ΠΟΣΕΑ ενημερωτικό υλικό. Επίσης τα παιδιά ενημερώθηκαν για την έκθεση ζωγραφικής που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26/5 παράλληλα με την αιμοδοσία και παροτρύνθηκαν να συμμετάσχουν.

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης ήταν να ενημερωθούν οι μελλοντικοί αιμοδότες της πατρίδας μας και ταυτόχρονα να σταλεί ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης με τα παιδιά στις οικογένειές τους.

Το πρόγραμμα των δράσεων μέχρι την Κυριακή:

Πέμπτη 23 Μαΐου (12:00 μ.μ.)

Συνέντευξη τύπου από τους διοργανωτές στην Παπαχριστοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Σάββατο 25 Μαΐου (11:30 π.μ.)

Συμβολική ποδηλατοβόλτα όπου οι συμμετέχοντες θα φορούν άσπρο ή κόκκινο μπλουζάκι. Διανομή ενημερωτικού υλικού.

Σάββατο 25 Μαΐου (6-8 μ.μ.)

Φιλικοί αγώνες καλαθοσφαίρισης μικρών, παίδων και παλαιμάχων στο Κλειστό Γυμναστήριο Αμαλιάδας. Διανομή ενημερωτικού υλικού.

Κυριακή 26 Μαΐου (5-8 μ.μ.)

5η Αιμοδοσία στην Παπαχριστοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη με τη συνδρομή του τμήματος αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Έκθεση ζωγραφικής.

Την Εβδομάδα Εθελοντή Αιμοδότη διοργανώνουν το Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών, το Τμήμα Καλαθοσφαίρισης του ΑΣ Κόροιβος, η Φιλοτεχνική, το Σωματείο «Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη» και οι Φίλοι Ποδηλάτου Ήλιδας διοργανώνουν  στις 20-26 Μαΐου 2013. Η διοργάνωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος» του δήμου Ήλιδας.

Όλη η επικαιρότητα