Ηλεία

Επίσκεψη στην Ηλεία του Υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρρίγου

Επισκέφθηκε την Αρχαία Ολυμπία, τον Πύργο και την Αμαλιάδα.
Ακούστε το άρθρο

Επίσκεψη στην Ηλεία πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Παιδείας αρμόδιος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κ. Άγγελος Συρρίγος, ο οποίος επισκέφθηκε την Αρχαία Ολυμπία, τον Πύργο και την Αμαλιάδα. 

Ο Υφυπουργός Παιδείας κατά την επίσκεψή του στην Αμαλιάδα δήλωσε στο patrisnews.com : “Πραγματοποιήσαμε επίσκεψη εργασίας στο νομό με τον γενικό γραμματέα επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησηςκ. Γ. Βούτσινο. Θέλαμε να δούμε από πρώτο χέρι τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές των σχολών. Δεν έχουμε κάτι να πούμε αυτή τη στιγμή, ότι θα είναι να ανακοινώσουμε θα γίνει σε δύο μήνες περίπου που θα έρθουμε πάλι στην περιοχή”.

Ο Υφυπουργός στην Αμαλιάδα επισκέφθηκε το γραφείο του δημάρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Γεωπονίας και στο 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΥΡΓΟ

Επίσκεψη στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Άγγελος Συρίγος, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο.

Ο υφυπουργός με όσα ανέφερε, επέμεινε στην κατεύθυνση ότι το Τμήμα Μουσειολογίας στον Πύργο πρόκειται να κλείσει.

Ο κ. Συρίγος παρέλαβε από τον Παν. Αντωνακόπουλο το Ιστορικό βιβλίο «Γεγονότα και Άγνωστές Πτυχές που σημάδεψαν την Ηλεία κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821» που εξέδωσε ο Δήμος Πύργου, και συνεχάρη τον Δήμαρχο για την υλοποίηση αυτής της σημαντικής έκδοσης.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

Ο κ. Συρίγος συναντήθηκε στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο, με τον οποίο έχει ξεκινήσει συνεργασία εδώ και ένα χρόνο περίπου, στην κατεύθυνση δημιουργίας δομών παιδείας πανεπιστημιακού επιπέδου στην περιοχή. Κατά τη συνάντηση, που έγινε παρουσία της Βουλευτού κας Διονυσίας Αυγερινοπούλου, των Αντιδημάρχων κ.κ. Χάρη Σπηλιόπουλου, Ρόης Αντωνοπούλου, Παναγιώτη Φλέσσα και Βασίλη Αρβανίτη και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Δημητρίου Δημητρόπουλου που εκπροσώπησε και τον Βουλευτή κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο, εξετάστηκαν όλες οι δυνατότητες ανάπτυξης στην Αρχαία Ολυμπία δομών παιδείας σε συνεργασία με πανεπιστήμια του εξωτερικού που θα μπορούν να υλοποιούν μέρος των εκπαιδευτικών τους προγραμμάτων στην Ολυμπία.

 

Όλη η επικαιρότητα