Ηλεία

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Ηλείας στον ΑΔ Ηλείας – Κοινός στόχος η μάχη κατά των ναρκωτικών

Ακούστε το άρθρο

Την αμέριστη στήριξή του στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, ιδιαίτερα στον αγώνα κατά των ναρκωτικών, εξέφρασε χθες το πρωί ο Μητροπολίτης Ηλείας, Γερμανός, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας στον Πύργο. Ο κ. Γερμανός συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διεθυντή Ηλείας, κ. Σωτ. Παπασωτηρίου και συζήτησε μαζί του για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε προσωπικό και εξοπλισμό η Ελληνική Αστυνομία ένεκα κρίσης και περικοπών.

«Ο νέος μας διευθυντής είναι νέος και ακμαίος στις δυνάμεις του, από πολλά χρόνια διακονεί σε διάφορες υπηρεσίες και του εύχομαι να είναι πάντοτε καλά με όλους τους συνεργάτες του της ΔΑ Ηλείας και να έχουν δύναμη και φωτισμό από τον Θεό για να μας φυλάνε καλύτερα, μια και η πατρίδα μας τους έχει άγρυπνους φύλακες. Ευτυχώς που έχουμε την αστυνομική μας υπηρεσία», τόνισε αρχικά ο Μητροπολίτης Ηλείας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόβλημα των ναρκωτικών.

«Οι αρχές της Αστυνομίας για τα ναρκωτικά είναι και οι δικές μας και αυτές θέλουμε να έχουμε. Καλό είναι μην υπάρχουν τα ναρκωτικά, καλλιέργειεςς κλπ και να μην κάνουν χρήση τα νέα τα παιδιά», τόνισε ο κ. Γερμανός και στη συνέχεια εξέφρασε την επιθυμία του να μην καθυστερήσει άλλο η μονάδα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ και να τεθεί το συντομότερο δυνατόν σε λειτουργία.

«Ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Πύργου, εκλεκτός μας συμπολίτης και άνθρωπος, προσπαθεί 2-3 χρόνια να φτιάξει τη μονάδα απεξάρτησης αλλά ακόμα δεν έχει λειτουργήσει», δήλωσε ο κ. Γερμανός.

Από την πλευρά του ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας, κ.Σωτ. Παπασωτηρίου,  επισήμανε τη συμπαράσταση του Μητροπολίτη Ηλείας, κ. Γερμανού, και τη σημασία της καλής συνεργασίας και επικοινωνίας.

«Μας τιμά ιδιαίτερα, και όλη τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας, η επίσκεψή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας. Χαιρόμαστε που είναι πάντα δίπλα μας και θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την καλή επικοινωνία που έχουμε. Πάντα θέλουμε να έχουμε την ευχή του», δήλωσε ο κ. Παπασωτηρίου και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για το δώρο που έκανε ο κ.Γερμανός, ένα βιβλίο της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας  για τους Νεομάρτυρες Χρίστο και Πανάγο από τη Γαστούνημ με ιδιόχειρη προσωπική αφιέρωση.

Όλη η επικαιρότητα