Ηλεία

Επίσκεψη του Υφυπουργού Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, στις τρεις Νοσηλευτικές μονάδες της Ηλείας

«Δυνατές λύσεις» για την υγεία της Ηλείας το επόμενο διάστημα
Ακούστε το άρθρο

Την κατάσταση που επικρατεί και στις τρεις νοσηλευτικές μονάδες του νομού, τα σοβαρά προβλήματά τους που κυρίως οφείλονται σε υποστελέχωση, αλλά και τα σημεία όπου υπάρχει ικανοποίηση, είχε την ευκαιρία να ακούσει χθες κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε αυτές ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος βρέθηκε στο νομό μας στα πλαίσια της παρουσίας του στο «Olympia Forum» και «αιφνιδίασε» θετικά με την παρουσία του, που ήταν απόφαση της «τελευταίας στιγμής».

Ο κ. Θεμιστοκλέους ξεκίνησε την περιοδεία του στις Νοσηλευτικές Μονάδες του νομού από αυτή της Αμαλιάδας, συνεχίστηκε με το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας και τελείωσε με τη Νοσηλευτική Μονάδα Κρέστενας, ενώ ο Υφυπουργός έκλεισε την περιοδεία του στις υγειονομικές μονάδες με την επίσκεψή του σε αυτή της Κυπαρισσίας. Ο κ. Θεμιστοκλέους έτυχε θερμής υποδοχής από τους διοικητές των μονάδων και το προσωπικό, άκουσε προσεκτικά τα προβλήματα και τις ελλείψεις που του επεσήμαναν και αναμένεται σε δεύτερο χρόνο να προβεί σε λύσεις που θα εξαφανίσουν τις «παθογένειες» αυτές και θα αλλάξουν προς το καλύτερο τον υγειονομικό χάρτη της Ηλείας.

«Σε ικανοποιητικό και ασφαλές υγιειονομικά επίπεδο»

Για την περιοδεία του κ. Θεμιστοκλέους μίλησε και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, που υποστήριξε πως κατά την επίσκεψή του ο υφυπουργός είχε την ευκαιρία να δει το επίπεδο των νοσηλευτικών μονάδων και να συνομιλήσει με όλους τους παράγοντές τους. Μάλιστα, ο κ. Καρβέλης σημείωσε πως βρίσκονται σε ένα καλό επίπεδο σε σχέση πάντα με τα προβλήματα που υπάρχουν και αφορούν κυρίως την υποστελέχωση σε συγκεκριμένες ειδικότητες. «Η προσπάθεια που γίνεται από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι τέτοια, που καθιστά τις μονάδες σε ικανοποιητικό και ασφαλές υγιειονομικά επίπεδο», είπε κλείνοντας.

«Να προβούμε σε δυνατές λύσεις»

Από την πλευρά του, ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Σπύρος Πολίτης, που πλαισίωνε τον υφυπουργό και στις τρεις νοσηλευτικές μονάδες μαζί με τον Γιάννη Καρβέλη, τόνισε πως δεν ήταν μια απλή επίσκεψη χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις, αλλά μια περιοδεία κατά τη διάρκεια της οποίας άκουσε τους προβληματισμούς του αρμόδιου προσωπικού και σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να προχωρήσει σε «δυνατές» λύσεις που θα βοηθήσουν θετικά στην ανάπτυξη του υγειονομικού χάρτη της Ηλείας.

Χαρακτήρισε μάλιστα ιδιαίτερα παραγωγική τη συνάντηση που έγινε σε τεχνοκρατικό επίπεδο και σε επίπεδο στελεχών των νοσοκομείων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως τα προβλήματα στο νομό είναι γνωστά μιας και κατά καιρούς έχουν σταλθεί σχετικά υπομνήματα. «Ήρθε να δει στο πεδίο τι ακριβώς συμβαίνει και με ποιο τρόπο θα μπορούσαμε, με καλή συνεργασία και καλή πίστη τόσο από τις διοικήσεις αλλά κυρίως και από το νοσηλευτικό ιατρικό και διοικητικό προσωπικό, να προχωρήσουμε στην εύρυθμη και ακόμα καλύτερη λειτουργία των νοσοκομείων για την αποτελεσματικότερη παρέμβαση στα θέματα υγείας των πολιτών του νομού», κατέληξε.

Όλη η επικαιρότητα