Ηλεία

Επίσκεψη Τσιρώνη στη Νέα Μανωλάδα

Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την διαμόρφωση χώρου που θα στεγάσει προσωρινά τους αλλοδαπούς εργάτες γης από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν, οι οποίοι έχασαν τα πάντα από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Πέμπτη στα καταλύματά τους.

Χθες το πρωί επισκέφθηκε την περιοχή και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος ερχόμενος στην Ηλεία σταμάτησε στην περιοχή για να ενημερωθεί και να αποκτήσει και ο ίδιος εικόνα του συμβάντος.

Αυτοψία στον χώρο

Τον κ. Τσιρώνη υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης Ναμπίλ- Ιωσήφ Μοράντ, ο οποίος τον πήγε αρχικά στο χώρο που διέμεναν οι αλλοδαποί, εκεί που μέχρι πρότινος βρίσκονταν τα καταλύματά τους και πλέον έχουν απομείνει τα αποκαΐδια.

Υπουργός, ο οποίος συνοδευόταν από υπηρεσιακούς παράγοντες, χαρακτήρισε μεγάλη την καταστροφή και επεσήμανε την αναγκαιότητα στήριξης αυτών των ανθρώπων.

Στην συνέχεια μετέβη και στο σημείο που διαμορφώνεται προσωρινά για την τοποθέτηση των σκηνών και ζήτησε να ενημερωθεί για την εξέλιξη των εργασιών και για τα πρώτα μέτρα που έχουν ληφθεί για την στήριξη των εργατών.

Παρόντες και οι αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος Τάσος Μυλωνόπουλος, καθώς και ο Πολιτισμού και Αθλητισμού Ανδρέας Χαμουζάς.

Ο κ. Μυλωνόπουλος ενημέρωσε τον Υπουργό για την κατάσταση, ωστόσο του επεσήμανε τις ελλείψεις σε προσωπικό που υπάρχουν στο δήμο, καθώς δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ούτε μέσω ΟΑΕΔ. Παράλληλα, επεσήμανε στον κ. Τσιρώνη ότι οι σκηνές που εστάλησαν είναι μικρές για να στεγάσουν τέσσερα άτομα και του ζήτησε να ξαναδούν το θέμα.

Παρεμβάσεις

Το φορτηγό που αναμενόταν από προχθές στην περιοχή και μετέφερε τις σκηνές και τρόφιμα, έφθασε αργά το βράδυ της Παρασκευής στη Μανωλάδα και έτσι το στήσιμο των σκηνών ξεκίνησε χθες το πρωί.

Ιδιώτης από την περιοχή παραχώρησε προσωρινά ένα χωράφι τριών στρεμμάτων στην περιοχή, το οποίο και διαμόρφωσαν οι υπηρεσίες του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης και μέχρι χθες το απόγευμα είχαν στηθεί στο χώρο 80 σκηνές, οι οποίες προορίζονται για να στεγάσουν 4 άτομα η κάθε σκηνή. Την τοποθέτηση έκαναν υπάλληλοι του δήμου, μαζί με ομάδα του Ερυθρού Σταυρού από την Πάτρα και εθελοντές από την περιοχή. Παράλληλα, το μεσημέρι άρχισε η διανομή σλίπι μπάνγκ και ξηράς τροφής, καθώς και ρουχισμού, ενώ ο δήμος προχώρησε και στην παροχή νερού, ενώ επρόκειτο να τοποθετηθούν και χημικές τουαλέτες.

Ο δήμος βρίσκεται στο πλευρό των εργατών και οι παρεμβάσεις για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους θα συνεχιστούν και σήμερα.

Οικολόγοι Πράσινοι στον Πύργο: Περισσότερη και καλύτερη ανακύκλωση (VIDEO)

Όλη η επικαιρότητα