Ηλεία

Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο φράγμα του Αλφειού – Αυτοψία αντιπεριφερειαρχών στο Κρυονέρι

Στο Φράγμα του Αλφειού στο Φλόκα μετέβησαν χθες, Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, με τους Αντιπεριφερειάρχες Υποδομών & Έργων Θανάση Μαυρομμάτη και Πολιτισμού &Τουρισμού Νίκο Κοροβέση.
Ακούστε το άρθρο

Στο Φράγμα του Αλφειού στο Φλόκα, όπου οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης στη λεκάνη του φράγματος βρίσκονται στο τελικό στάδιο, μετέβησαν χθες, Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, με τους Αντιπεριφερειάρχες Υποδομών & Έργων Θανάση Μαυρομμάτη και Πολιτισμού &Τουρισμού Νίκο Κοροβέση.

Μετά την επέλαση του τελευταίου κύματος κακοκαιρίας, οι προβλεπόμενες εργασίες συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς και μάλιστα έχουν ξεπεράσει το 90%.

Όπως επισημάνθηκε κατά την διάρκεια της ενημέρωσης, οι παρεμβάσεις που είχαν προηγηθεί, στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου «Εργασίες συντήρησης – αποκατάστασης αντιπλημμυρικών έργων ποταμού Αλφειού», τόσο κατά μήκος του ποταμού, σε όλα τα κρίσιμα σημεία, όσο και στη λεκάνη του φράγματος – από τις 15 Νοεμβρίου και μέχρι τις ημέρες εκδήλωσης των σφοδρών βροχοπτώσεων – περιόρισαν σημαντικά τα πλημμυρικά φαινόμενα στις παρόχθιες καλλιέργειες στην περιοχή των Καλυβακίων, στον κάμπο των Μακρισίων αλλά και στις παραποτάμιες Τ.Κ του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Για την πορεία των εργασιών και για τις εναπομείνασες παρεμβάσεις που αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του επόμενου δεκαημέρου, οι κ.κ Αντιπεριφερειάρχες ενημερώθηκαν αναλυτικά από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΔΕ Θεόδωρο Θανασούλια καθώς και από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. Με το έργο αυτό, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, αντιμετωπίζονται χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούσαν τον αγροτικό πληθυσμό των παραποτάμιων περιοχών στους δήμους Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας. Εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο, για την περαιτέρω θωράκιση των παραπάνω περιοχών, αποτελεί – όπως έχει επισημάνει και κατά το πρόσφατο παρελθόν ο κ. Γιαννόπουλος – η ένταξη του έργου, για τις επείγουσες εργασίες συντήρησης – αποκατάστασης των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας του Αλφειού ποταμού (με προϋπολογισμό 10 εκατ. ευρώ), στο πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων Δήμων και Περιφερειών (ΣΑΕ 055) για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες.

Στο Κρυονέρι Αρχαίας Ολυμπίας

Ακολούθως, ο κ. Γιαννόπουλος επισκέφθηκε και την Τ.Κ Κρυονερίου Αρχαίας Ολυμπίας όπου πραγματοποιούνται εργασίες αποκατάστασης της κυκλοφορίας, στην είσοδο του χωριού, μετά την σοβαρή κατολίσθηση σε τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου μεταξύ Κρυονερίου – Χελιδονίου.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή την προηγούμενη εβδομάδα, είχαν σαν αποτέλεσμα την εκδήλωση εκτεταμένου κατολισθητικού φαινομένου, σε μήκος 300 περίπου μέτρων, στην είσοδο του χωριού. Για την ασφάλεια των κατοίκων, είχε διακοπεί η κυκλοφορία, ενώ ακολούθησαν εργασίες αποκατάστασης της βατότητας, οι οποίες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη. Μολονότι η κυκλοφορία των οχημάτων έχει αποκατασταθεί, ωστόσο, λόγω της διαρκούς εξέλιξης του φαινομένου και των συνεχιζόμενων εργασιών στο σημείο, καλούνται οι κάτοικοι και διερχόμενοι οδηγοί να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί κατά τις διελεύσεις τους από την περιοχή.

Όλη η επικαιρότητα