Ηλεία Πολιτική

Επίσκεψη Ζαχαριάδη στην Ηλεία: «Καθαρές και καταφατικές απαντήσεις από την Κυβέρνηση για την πολύπαθη Ηλεία»

- Συναντήσεις με δημάρχους Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας - Επισκέψεις σε Κολίρι και Πλάτανο
Ακούστε το άρθρο

Με επίσκεψη στο δημαρχείο Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας καθώς και στις πυρόπληκτες κοινότητες Κολίρι και Πλατάνου των δύο δήμων ολοκληρώθηκε χθες η διήμερη περιοδεία του Τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κώστα Ζαχαριάδη στην Ηλεία.

Λίγο πριν τις 10 χθες το πρωί ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος υποδέχτηκε τον κ. Ζαχαριάδη στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, ο οποίος συνοδευόταν από τον βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Διονύση Καλαματιανό και τον συντονιστή της ΝΕ του κόμματος Παναγιώτη Φλεβοτόμο.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι αντιδήμαρχοι, Παιδείας Γιάννης Παπαδημητρίου, Κοινωνικής Προστασίας Ανδρέας Βγενόπουλος, Πρασίνου Μαρίνος Αχτύπης, ο πρόεδρος της ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ Βασίλης Σεϊντής, ο επικεφαλής του νέου σχήματος του ΔΛΤΠ Κώστας Καραγιάννης, ο γεν. γραμ. του δήμου Πύργου Γιάννης Βαρελάς και ο επιχειρηματίας κ. Παπαδόπουλος.

 Αντωνακόπουλος: «Ζούμε μια κατάσταση έλλειψης ισονομίας και ισοτιμίας»

Στη συζήτηση που ακολούθησε ο κ. Αντωνακόπουλος εξέθεσε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μετά και τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής, και ενημέρωσε σχετικά με όλα τα αιτήματα και τις κινήσεις της  Δημοτικής Αρχής προς την κεντρική Πολιτεία ώστε τα μέτρα που εφαρμόζονται στη Β. Εύβοια να ισχύσουν και στην Ηλεία. Παράλληλα υπογράμμισε τα χρόνια προβλήματα της περιοχής που αφορούν τους τομείς των μεγάλων έργων, της υγείας και της παιδείας.

«Δυστυχώς περνάει ο καιρός μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, και η Πολιτεία παραμένει ασυνεπής. Ζούμε μια κατάσταση έλλειψης ισονομίας και ισοτιμίας σ’ αυτή τη χώρα. Για άλλες παρόμοιες καταστροφές όπως στη Β. Εύβοια έχουν ληφθεί συγκεκριμένα μέτρα, έχει δοθεί βοήθεια ενώ σε μας απολύτως τίποτα», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Αντωνακόπουλος. Συμπλήρωσε επίσης ότι:  «Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι πάλι εδώ, ως συνέχεια στην άμεση αντίδραση που είχε από την πρώτη στιγμή με την παρουσία του προέδρου κ. Τσίπρα, με μια αγωνιστική διεκδίκηση στο Κοινοβούλιο για να αποκατασταθεί αυτή η διαχρονική αδικία στον τόπο μας που μας κατατάσσει πλέον στους τελευταίους νομούς της χώρας. Αυτό είναι πρόκληση για όλους μας και προσβολή για όσους δεν κάνουν τίποτα».

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Ζαχαριάδης κάλεσε την κυβέρνηση να δράσει άμεσα και να σταματήσει να «τιμωρεί» την Ηλεία, αναφέροντας επίσης ότι: «Στην επίσκεψη που είχε κάνει λίγες ημέρες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, είχαμε πει ότι όταν αποσυρθούν τα φώτα της δημοσιότητας από την πυρόπληκτη περιοχή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα την ξεχάσει, αλλά θα είναι διαρκώς εδώ για να επισημαίνει με παρεμβάσεις, με προτάσεις και με αυτοψία τις αδυναμίες που υπάρχουν και τις πιθανές ολιγωρίες. Αυτή τη δέσμευση κάνουμε πράξη. Καλούμε την κυβέρνηση έστω και τώρα, με μεγάλη καθυστέρηση για την πολύπαθη Ηλεία, να εφαρμόσει ανάλογα μέτρα τα οποία εφαρμόζονται στη Β. Εύβοια. Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει καθαρές και καταφατικές απαντήσεις με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στα ζητήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή, όπου υπονομεύεται η βιωσιμότητα και η προοπτική των Ιδρυμάτων αλλά και στο μεγάλο ζήτημα των υποδομών του δρόμου Πάτρα-Πύργος. Θα είναι διαρκής η παρουσία μας στην περιοχή  και θεωρούμε ότι η Ηλεία δεν μπορεί να μένει πίσω από την υπόλοιπη Ελλάδα και να τιμωρείται».

Σε Κολίρι και Πλάτανο…

 Αμέσως μετά ο δήμαρχος Πύργου συνόδεψε τον κ. Ζαχαριάδη στην τοπική κοινότητα Κολιρίου, όπου ο Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖ Α – ΠΣ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρόεδρο Αντώνη Αντωνακόπουλο και τους κατοίκους του χωριού και να του εκθέσουν όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Ακολούθησε η επίσκεψη στον Πλάτανο Αρχαίας Ολυμπίας όπου και εκεί ο κ. Ζαχαριάδης (παρουσία και του πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας Σωτήρη Παπαηλίου), συναντήθηκε με εκπροσώπους της πυρόπληκτης κοινότητας ακούγοντας τα προβλήματά τους.

Στο δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας…

Η περιοδεία του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας όπου συνάντησε τον δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργο Γεωργιόπουλο και στελέχη της Δημοτικής Αρχής.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Γεωργιόπουλος ανέλυσε στον κ. Ζαχαριάδη την κατάσταση που επικρατεί στην πυρόπληκτη Ολυμπία και πιο συγκεκριμένα για το πως εξελίσσεται η διαδικασία των αποζημιώσεων, στην οποία πρέπει να ενταχθούν και όσοι δεν δηλώνουν ως βασικό επάγγελμα αγρότες. Ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας τόνισε την ανάγκη για στήριξη του συνόλου των επιχειρήσεων του αγροτικού και τουριστικού κλάδων ενώ ενημέρωσε για τις όποιες προετοιμασίες γίνονται ενόψει χειμώνα στις πυρόπληκτες περιοχές του δήμου διευκρινίζοντας ότι το βάρος πρέπει να δοθεί στα αντιπλημμυρικά – αντιδιαβρωτικά έργα.

Τέλος ο κ. Γεωργιόπουλος ενημέρωσε για το αίτημα εφαρμογής ενός προγράμματος αποκατάστασης της περιοχής που έχει γνωστοποιηθεί σε Κυβέρνηση και κόμματα ζητώντας τη στήριξη του (προγράμματος) στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής διαδικασίας, με τον κ. Ζαχαριάδη να απαντά θετικά.

Παραλειπόμενα της επίσκεψης

Εκτός από το ιστορικό βιβλίο (του ιστορικού Θεόδωρου Λάμπρου) για την Επανάσταση στην Ηλεία και μια αναμνηστική πλακέτα, ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος προμήθευσε τον κ. Ζαχαριάδη και με τον φάκελο των διεκδικήσεων του δήμου Πύργου προκειμένου να έχει άποψη… από πρώτο χέρι!

All-focus

Εγκάρδια υποδοχή επιφύλαξε το απόγευμα της Παρασκευής στο Δημαρχείο στη Γαστούνη ο δήμαρχος Πηνειού, Ανδρέας Μαρίνος στον Κώστα Ζαχαριάδη. Μάλιστα ο δήμαρχος δώρισε στον Τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στον κ. Θεοδωράκη και τον βουλευτή Ηλείας Διονύση Καλαματινό το βιβλίο του κ. Κώστα Λούρμπα «Οι Σισιναίοι της Γαστούνης», το οποίο χαρακτήρισε «σπουδαίο έργο για την ένδοξη ιστορία της Γαστούνης».

Παρά τον μουντό καιρό (με τη συννεφιά αλλά και το ψιλόβροχο) που επικρατούσε την Παρασκευή το απόγευμα στη Γαστούνη, τα χαμόγελα δεν έλειψαν ούτε μια στιγμή στα εγκαίνια του νέου γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φωτο με την συντονίστρια του τμήματος Παιδείας-Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ηλείας  Αννίτα Λάκκα αλλά και τον συντονιστή της ΝΕ Παναγιώτη που –έστω κι αν φορούσε μάσκα- δεν σταμάτησε να εκφράζει την χαρά του για την επιτυχημένη εκδήλωση με την αθρόα συνέλευση.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που στο Κολίρι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας σταμάτησαν τον Κώστα Ζαχαριάδη για να του εκφράσουν παράπονα και προβληματισμούς είτε για τις καταστροφές της πυρκαγιάς είτε για γενικότερα θέματα. Ο ίδιος με αξιοζήλευτη υπομονή στάθηκε δίπλα τους ακούγοντας και συνομιλώντας μαζί τους.

 

Όλη η επικαιρότητα