Ελλάδα Ποδόσφαιρο

Επεισόδια μεταξύ οπαδών: «Είναι ξύλο θανάτου, πας με δική σου ευθύνη»

Ακούστε το άρθρο

Σοβαρά επεισόδια διαδραματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Φιλαδέλφεια, λίγη ώρα μετά τον αγώνα της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ για την 5η αγωνιστική της Super League 1. Όλα ξεκίνησαν στις 23:30, σε κατάστημα εστίασης στη λεωφόρο Δεκελείας, όπου οπαδοί έδωσαν μάχη με άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Δύο αστυνομικοί με λευκά κράνη, όπως φαίνεται στο βίντεο-ντοκουμέντο από το περιστατικό, βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Δεκελείας και Φωκών. Ο ένας από τους δύο κατευθύνθηκε προς το πεζοδρόμιο, όπου έπιασε έναν άνδρα με κίτρινη μπλούζα. Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ο δρόμος μετατράπηκε σε ρινγκ.

Οι οπαδοί πέταξαν καρέκλες, τραπέζια και ό,τι βρουν μπροστά τους. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Για περισσότερα από πέντε λεπτά οι μάχες συνεχίστηκαν σώμα με σώμα, ενώ μισή ώρα νωρίτερα από τα αιματηρά επεισόδια στη Δεκελείας, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δέχτηκαν επίθεση από αγνώστους στη γέφυρα Βριουλών, επίσης στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τους δράστες να προκαλούν σοβαρές φθορές σε περιπολικό του τοπικού τμήματος.

Αυτό ήταν ακόμη ένα περιστατικό βίας με οπαδικό υπόβαθρο, ενώ ακολούθησε επίθεση σε σύνδεσμο οπαδών της Ένωσης στην Αλεξανδρούπολη, για να συνεχιστεί αυτός ο ιδιότυπος κύκλος, που… αναθερμάνθηκε με την ενέδρα που είχαν στήσει σε οπαδούς του «δικεφάλου» υποστηρικτές αντίπαλης ομάδας, στο Παλαιό Φάληρο.

Ένας νεαρός μίλησε για τα «ραντεβού θανάτου» που στήνονται κατά καιρούς μεταξύ χούλιγκαν, για τα οποία είπε πως έχουν «φουλ αδρεναλίνη».

Στο τι σημαίνει το «ραντεβού θανάτου», ο ίδιος απάντησε: «Ξύλο, μπάχαλα, καδρόνια. Είναι ξύλο θανάτου, εκεί δεν σε φέρνει κανένας με το ζόρι, άμα θέλεις να πας, πας. Είναι με δική σου ευθύνη».

Όσο για το πώς λειτουργούν αυτά τα ραντεβού, ανέφερε: «Κανόνες υπάρχουν, να βρισκόμαστε κάπου, μεταξύ μας, 30-30, 40-40. Δεν είμαι υπέρ του μαχαιριού, αλλά υπάρχουν άτομα που το βγάζουν. Στη δύσκολη…».

Όσον αφορά τα όσα έγιναν την Κυριακή, επισήμανε μέσω του Alpha: «Δεν ξέρω τι ακριβώς στράβωσε, ίσως έφταιγαν οι αστυνομικοί εκεί που παραβρέθηκαν; Τι να πω…».

Τέλος, σε ερώτηση στον νεαρό για το αν φοβάται, απάντησε: «Όχι, έχω φουλ αδρεναλίνη».

Οι αστυνομικοί αναζητούν τους δράστες της επίθεσης κατά του αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ οι Αρχές συνέλεξαν υλικό από 16 κάμερες ασφαλείας.

Δείτε το βίντεο:

via

Όλη η επικαιρότητα