Ηλεία

Επιστολή Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας προς Γ. Λυμπέρη για αυξήσεις δημοτικών τελών

«Πρωτοφανής και χωρίς λογική κίνηση…», τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας.
Ακούστε το άρθρο

Έντονη είναι η δυσφορία του εμπορικού κόσμου της Αμαλιάδας και γενικότερα του δήμου Ήλιδας για την ψήφιση της αύξησης των δημοτικών τελών, σε μια εποχή που οι πολίτες έχουν ήδη πολλές ανεξόφλητες οφειλές, μιας και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Το νέο «βάρος» που καλούνται να επωμιστούν και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, χαρακτηρίζεται ως οικονομική εξόντωση, στη χθεσινή επιστολή που απέστειλε η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας, στον δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη, με κοινοποίηση στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασίλη Ζαχαρόπουλο.

Η επιστολή…

«Με την παρούσα επιστολή», αναφέρεται, «ο Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας εκφράζει την έντονη δυσφορία και αντίθεσή του για την προσπάθεια αύξησης των τελών.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή και χωρίς λογική κίνηση, με την οποία επιδιώκετε την μεγαλύτερη οικονομική εξόντωση των πολιτών του δήμου μας και ιδιαίτερα των συναδέλφων επαγγελματιών που σήμερα πολύ δύσκολα τα βγάζουν πέρα, αφού από τη μια υπάρχουν οι συνεχείς μειώσεις τζίρου στις δραστηριότητές τους, και από την άλλη οι συνεχείς αυξήσεις φόρων από το κράτος».

Καταλήγοντας, ζητούν να σταματήσει κάθε σκέψη για υλοποίηση απόφασης αύξησης τελών: «Κύριε δήμαρχε, και κύριοι της δημοτικής αρχής Ήλιδας, αν ψηφίσετε αυτό το μέτρο θα αποδείξετε ότι είστε εκτός πραγματικότητας, ότι είστε ανάλγητοι όταν στρέφεστε εναντίον των δημοτών που σας επέλεξαν, με αυτό τον τρόπο.

Σας ζητάμε λοιπόν να σταματήσει κάθε σκέψη και κάθε συζήτηση για αύξηση δημοτικών τελών εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κατάστασης όσων μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχουμε καταφέρει και επιβιώνουμε ακόμη σε επαγγελματικό επίπεδο…».

Ν. Σιαψάλης: «Μοιάζει με κακόγουστο αστείο…»

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας κ. Νίκος Σιαψάλης, χαρακτήρισε αδιανόητο ένα ενδεχόμενο αύξησης των δημοτικών τελών: «Σίγουρα όλο αυτό μοιάζει με κακόγουστο αστείο, αλλά δεν είναι. Δύο χρόνια στην πανδημία, μετά από 10 χρόνια μνημόνια, με την αγορά να μην μπορεί να τα βγάλει πέρα και τα νέα «λουκέτα» να έρχονται, μας λένε για αύξηση τελών.

Πως η πόλη, ο δήμος, η αγορά θα μπορέσει να σταθεί; Όλος ο κόσμος χρωστάει. Μιλάμε για επιβίωση, και μας λένε για αυξήσεις και σε τοπικό επίπεδο; Αν είναι δυνατόν!

Πρέπει όλοι μας, η τοπική κοινωνία να αντιδράσει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο», είπε αγανακτισμένος.

Όλη η επικαιρότητα