Ελλάδα

Επιστολή Μαυρίκου: Τι αναφέρει για την αρπαγή του

Ακούστε το άρθρο

Τις ευχαριστίες του στην Αστυνομία για τον χειρισμό της υπόθεσης της αρπαγής του, καθώς στους ανθρώπους του περιβάλλοντος του, εκφράζει ο επιχειρηματίας Νίκος Μαυρίκος, με επιστολή που έστειλε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγο μετά την κατάθεση που έδωσε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής.

«Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές αυτού του τόσο δύσκολου εγχειρήματος», αναφέρει στην επιστολή του ο 51χρονος επιχειρηματίας, χωρίς να αναφερθεί σε κάτι ιδιαίτερο για την περιπέτειά του.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ελάχιστα διαφωτιστική, για τους δράστες της αρπαγής, αλλά και για το κρησφύγετο που τον κρατούσαν από την περασμένη Πέμπτη, ήταν και η κατάθεση που έδωσε σήμερα ο επιχειρηματίας στον προϊστάμενο και αξιωματικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που ασχολούνται με την υπόθεση.

Όπως διευκρινίστηκε, ο Νίκος Μαυρίκος αφέθηκε ελεύθερος χτες το μεσημέρι και πήγε στο σπίτι της μητέρας του όπου διαμένει προσωρινά, μετά την περιπέτειά του.

Ωστόσο, η Αστυνομία ενημερώθηκε πολλές ώρες αργότερα και συγκεκριμένα τηλεφώνησε ο ίδιος και ανέφερε ότι ήταν ελεύθερος, σήμερα, γύρω στις 11 το πρωί.

Στο κλιμάκιο των αστυνομικών που μετέβησαν στο σπίτι της μητέρας του, ο επιχειρηματίας είπε ότι δεν ειδοποίησε αμέσως, επειδή ήθελε να ηρεμήσει από την ταλαιπωρία και να βάλει σε μια τάξη τις σκέψεις του για να μπορέσει να δώσει κατάθεση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο επιχειρηματίας είπε στους αστυνομικούς ότι οι απαγωγείς τον άφησαν σε άγνωστο σημείο, χτες το μεσημέρι και από εκεί με ταξί πήγε στο σπίτι της μητέρας του. Μόνο όταν πλησίαζε το ταξί στο σπίτι κατάλαβε που βρισκόταν.

Όσον αφορά την αρπαγή του και την ομηρία του, αναφέρει ότι τον άρπαξαν ξαφνικά στην Ακτή Θεμιστοκλέους τέσσερις άγνωστοι και τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο.

Όπως λέει, στην αρχή τον χτύπησαν και τον έδεσαν, ενώ τις περισσότερες ώρες του φορούσαν κουκούλα.

Πράγματι φέρει σημάδια από κτυπήματα και από το δέσιμο στα χέρια.

Ο Νίκος Μαυρίκος αναφέρει ότι δεν μπόρεσε να καταλάβει που τον πήγαν, ούτε πόση ώρα έκαναν να φτάσουν στο κρησφύγετο, αλλά αντιλήφθηκε ότι αυτό βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο επιχειρηματίας ανέφερε ότι του ζήτησαν χρηματικό ποσό, αλλά δεν τους το έδωσε. Επίσης, όλο το διάστημα της ομηρίας του μιλούσε μόνο με ένα άτομο, το οποίο όμως δεν είδε.

Οι αστυνομικοί θα του πάρουν και άλλη κατάθεση με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να δώσει κάποιες πληροφορίες, που θα βοηθήσουν τις έρευνες, ενώ παράλληλα συνεχίζουν την εξέταση όλων των στοιχείων από κάμερες και άλλες πηγές, από τον τόπο της αρπαγής, την περασμένη Πέμπτη, που ίσως να φωτίσουν την υπόθεση.

Ο Νίκος Μαυρίκος πάντως στην επιστολή του που εστάλη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάνει λόγο για «δύσκολη κατάσταση», που βρέθηκε η ζωή του.

Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει:

«Σήμερα 4 του μήνα Γενάρη του 2019, είχε αίσιο τέλος η δύσκολη κατάσταση στην οποία βρέθηκε η ζωή μου , η οικογένειά μου και οι κοντινοί μου άνθρωποι .

Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές αυτού του τόσο δύσκολου εγχειρήματος.

Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΕΛ.ΑΣ. (Ελληνική Αστυνομία) στο σύνολο της αλλά και τα επί μέρους καθ’ όλα τμήματα και τους προϊσταμένους αυτών .

Επίσης, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους κοντινούς η απλούς γνωστούς στην τόσο καταλυτική βοήθειά τους .

Νίκος Μαυρίκος»

Όλη η επικαιρότητα