Ηλεία

Η συγκινητική επιστολή της 13χρονης μαθήτριας Εύης Παναγιωτοπούλου

3c78a32becf05053243aaea6b160bfbe.jpg

Μια συγκινητική επιστολή έστειλε στο patrisnews.com η Ηλεία μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου, Εύη Παναγιωτοπούλου, εκφράζοντας τον προβληματισμό της για την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος.
«Ζούμε στην εποχή του 2015. Σε μια εποχή που οι άνθρωποι και κυρίως οι ηλικιωμένοι περιμένουν έξω από τις τράπεζες για να πάρουν τις συντάξεις τους, πράγμα το οποίο κατέστη αδύνατον.

Μα καλά οι υπουργοί και όλοι αυτοί που έχουν την εξουσία δεν έχουν καρδιά μέσα τους; Πώς μπορούν να αντικρίζουν την φρικτή εικόνα των ηλικιωμένων που περιμένουν έξω από τις τράπεζες  σαν σκυλιά για να πάρουν τη σύνταξή τους, που δικαιωματικά τους ανήκει.

Όλα αυτά τα χρόνια δούλευαν σκληρά και έχυναν τον ιδρώτα τους, για να βγάλουν το μεροκάματο και τώρα αυτή είναι η ανταμοιβή των κόπων τους; Να κάθονται  στα πεζοδρόμια κάτω από τον καυτό ήλιο  περιμένοντας να ανοίξουν οι τράπεζες  και να πάρουν τη σύνταξή τους για να αγοράσουν τα φάρμακά τους;

Ακόμα οι ηλικιωμένοι με τα χρήματα αυτά θα ζήσουν και τις οικογένειες των παιδιών τους. Πώς μπορείτε να τους αφήνετε ξεκρέμαστους αυτές τις δύσκολες ώρες; Με ποια ψυχική δύναμη τώρα οι δημότες  θα πάνε να ψηφίσουν ναι ή όχι; Γιατί τους βάζετε σε αυτό το δίλημμα; Στα ΑΤΜ υπάρχουν ουρές  ανθρώπων που βγάζουν τα χρήματά τους. Με αυτό τον τρόπο καταλαβαίνετε πως αυξάνεται η εγκληματικότητα. Γιατί να χάνονται αθώες ψυχές για 60€; Τα ράφια των Super Market  που είχαν  προϊόντα μακροχρόνιας χρήσης είναι ΑΔΕΙΑ!

Μήπως στους ανθρώπους έχει μπει η ιδέα πως θα έρθει το τέλος του κόσμου; Επίσης ουρές παρατηρούνται στα βενζινάδικα. Γιατί; Μήπως θα φύγουμε οδικώς  από την Ελλάδα και γενικότερα από την Ευρώπη; Μήπως θα μεταναστεύσουμε σε γειτονικές χώρες;  Ιδού η απορία!»

Όλη η επικαιρότητα