Categories: Ηλεία

Επιστολή του Επιμελητηρίου Ηλείας προς τον Υπουργό Εργασίας για την Ψηφιακή κάρτα εργασίας

Share

Την αγωνία των επιχειρήσεων και των φοροτεχνικών της Ηλείας αναφορικά με το αυστηρό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της διαδικασίας για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας έθεσε υπόψιν του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωνσταντίνου Χατζηδάκη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος δια της υπ’ αριθ. Πρωτ 117 / 06-12-2022  επιστολής του.

Θέτοντας στο επίκεντρο τον αυξημένο διαχειριστικό φόρτο των λογιστών, αλλά και την ελλιπή ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου της Ηλείας αναφορικά με το πλαίσιο και τις διαδικασίες του μέτρου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας ζήτησε 6μηνη παράταση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ψηφιακής κάρτας εργασίας και της απογραφής των εργαζομένων.

Παράλληλα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ανάγκη υλοποίησης μιας εντατικής καμπάνια ενημέρωσης του συνόλου του επιχειρηματικού κόσμου, προκειμένου να διευκρινιστούν όλες οι περιπτώσεις γύρω από την απογραφή και το ψηφιακό ωράριο που χρήζουν περαιτέρω ερμηνείας, αλλά και να αποφευχθούν τυχόν πρόστιμα σε επιχειρήσεις κατά την εφαρμογή του μέτρου.