Super league

Επιστροφή στις νίκες με Αραούχο για την ΑΕΚ, 1-0 τον Πανιώνιο

Ακούστε το άρθρο

Τα τελευταία χρόνια οι αναμετρήσεις μεταξύ του Πανιωνίου και της ΑΕΚ προσέφεραν πλούσιο θέαμα και ξεχωριστές συγκινήσεις. Οι “κυανέρυθροι” προέρχονταν από μία σημαντική εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης, ενώ η Ένωση ήθελε να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, ύστερα από τρεις αγωνιστικές.

Ο αγώνας είχε μεγάλη ένταση και αρκετά νεύρα, με τους “κιτρινόμαυρους” τελικά να φεύγουν νικητές χάρη στο γκολ του Σέρχιο Αραούχο στο 81ο λεπτό και να ανεβαίνουν στη 2η θέση της βαθμολογίας με 17 βαθμούς, ύστερα από οχτώ αγωνιστικές. Ωστόσο, το παιχνίδι επισκιάστηκε απ’ τον τραυματισμό του Πέτρου Μάνταλου στη φάση του γκολ, με αποτέλεσμα στο στρατόπεδο της ΑΕΚ να υπάρχει αγωνία για τη σοβαρότητα του χτυπήματος.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Ο Μιχάλης Γρηγορίου προχώρησε σε μία αναγκαστική αλλαγή στη βασική ενδεκάδα σε σχέση με το νικηφόρο αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, εξαιτίας εξαιτίας του τραυματισμού του Σέρτζιαν Σπιριντόνοβιτς. Ο Γιώργος Μασούρας πήρε τη θέση του, αποτελώντας μαζί με τους Λάζαρου Λάμπρου και Σοτζέι Μασούντ την τριάδα πίσω απ’ τον μοναδικό προωθημένο, Σαμέντ Γεσίλ.

Στον αντίποδα, ο Μανόλο Χιμένεθ προχώρησε σε εκπλήξεις στην αρχική ενδεκάδα. Ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε ως σύστημα το 3-5-2, με τους Βράνιες, Λαμπρόπουλο, Τσόσιτς στο κέντρο της άμυνας, τον Μιχάλη Μπακάκη στη δεξιά πλευρά και τον Έλντερ Λόπες στην αριστερή. Στο κέντρο, οι Αντρέ Σιμόες και Κώστας Γαλανόπουλου αποτέλεσαν το δίδυμο στα χαφ, με τον Πέτρο Μάνταλο να κινείται πίσω απ’ τους Μάρκο Λιβάγια και Σέρχιο Αραούχο. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος προτιμήθηκε να μείνει στον πάγκο.

Ο Αραούχο πήρε μπρος

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας)

Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών), Ιωάννης Κουράκης (Ηρακλείου)

4ος: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Β. Βλάχος, Μπανανά, Οικονόμου, Χατζισαφί, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (77′ Σαββίδης), Λάμπρου (46′ Κάργας), Μασούντ, Γεσίλ (34′ Ντουρμισάι).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς (78′ Χριστοδουλόπουλος) Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (63′ Γιόχανσον), Μάνταλος, Λιβάγια (67′ Μπακασέτας), Αραύχο.

Γκολ:  81′ Αραούχο

Κίτρινη:  43′ Ντουρμισάι, 50′ Οικονόμου, 57′ Χατζισαφί, 68′ Κάργας, 90′ Μπανανά /  42′ Αραούχο, 43΄Βράνιες, 62′ Γαλανόπουλος, 67′ Μάνταλος, 75′ Σιμόες

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε ψηλά προκειμένου να δυσκολέψει την ανάπτυξη της ΑΕΚ. Ωστόσο, η πρώτη καλή στιγμή ήρθε από πόδια παίκτη της Ένωσης. Συγκεκριμένα, στο 8ο λεπτό ο Πέτρος Μάνταλος εκτέλεσε απευθείας το φάουλ από καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω απ’ την εστία του Μάτιτς Κότνικ. Μετά το 10ο λεπτό, οι “κιτρινόμαυροι” ανέβασαν την απόδοσή τους, ανέλαβαν τα ηνία του παιχνιδιού κι είχαν δύο σουτ με τους Κώστα Γαλανόπουλο (15′) και Πέτρο Μάνταλο (16′). Οι “κυανέρυθροι” προσπάθησαν με κάθετες μπαλιές του Σοτζέι Μασούντ που είχαν ως παραλήπτες τους Λάζαρου Λάμπρου και Σαμέντ Γεσίλ να απειλήσουν την εστία του Γιάννη Ανέστη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Οι αμυντικοί του Πανιωνίου είχαν κλείσει τους χώρους, με συνέπεια τόσο ο Μάρκο Λιβάγια όσο και ο Σέρχιο Αραύχο να είναι αναγκασμένοι να βγαίνουν πολλά μέτρα έξω απ’ την περιοχή για να πάρουν την μπάλα. Αποτέλεσμα, πέρα από ένα μακρινό σουτ του Μάνταλου στο 29′, η Ένωση δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία της μπροστά απ’ τα καρέ του Κότνικ. Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ συνέχιζαν να κυκλοφορούν την μπάλα και να πιέζουν για το γκολ, φτάνοντας πολύ κοντά στο 1-0 στο 35′, αλλά ο Κότνικ απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ στην κίνηση του Λιβάγια. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Σλοβάκος τερματοφύλακας με νέα εξαιρετική επέμβαση σε σουτ του Όγκνιεν Βράνιες, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, κράτησε όρθια την ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ, αλλά παρά τις προσπάθειες, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες με 0-0.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μιχάλης Γρηγορίου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Γιάννη Κάργα αντί του Λάζαρου Λάμπρου, αλλάζοντας κι αυτός το σύστημα σε 3-5-2. Μάλιστα, η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τους “κυανέρυθρους”, αφού στο 53′ ο Γιαγιά Μπανανά πήρε την κεφαλιά απ’ το ύψος της μικρής περιοχής, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω απ’ το δεξί δοκάρι του Ανέστη. Η ΑΕΚ “απάντησε” άμεσα με τον Αραούχο, αλλά ο Χατζισαφί με μία σωτήρια προβολή δεν επέτρεψε στον Αργεντινό να χριστεί σκόρερ.

Η αλλαγή συστήματος βοήθησε τον Πανιώνιο να ανεβάσει την απόδοσή τους να κλείσει τους χώρους και να στοχεύει στις κόντρα επιθέσεις. Ωστόσο, η ΑΕΚ ήταν αυτή που βρέθηκε μία “ανάσα” απ’ το γκολ στο 73′, αλλά ο Κότνικ με μία τρομερή επέμβαση σε δυνατό σουτ του Μάνταλου απ’ το ύψους του πέναλτι αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του. Οι “κιτρινόμαυροι” συνέχιζαν να πιέζουν και τελικά η προσπάθεια απέδωσε καρπούς στο 81ο λεπτό. Ο Μπακασέτας συνεργάστηκε με τον Αραούχο, ο οποίος πλάσαρε υπέροχα και νίκησε τον Κότνικ για το 1-0. Βέβαια, στη φάση του γκολ, ο Μάνταλος τραυματίστηκε και χρειάστηκε να αποχωρήσει απ’ τον αγωνιστικό χώρο, με συνέπεια η ΑΕΚ να ολοκληρώσει το ματς με 10 παίκτες.

Στα τελευταία λεπτά, ο Πανιώνιος πίεσε για το γκολ, αλλά οι φιλοξενούμενοι άντεξαν στην πίεση, χάνοντας, μάλιστα και μία τεράστια ευκαιρία με τον Αραούχο στο 92′, αλλά ο Κότνικ αυτή τη φορά είπε “όχι” στον Αργεντινό με υπέροχη επέμβαση.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δίχως αμφιβολία αυτή του 81ου λεπτού. Ο Μάτιτς Κότνικ έδειχνε ανίκητος σε όλο το παιχνίδι, αλλά τελικά ο Σέρχιο Αραούχο βρήκε τη λύση και με όμορφο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, χαρίζοντας ένα υπερπολύτιμο “τρίποντο” στην ομάδα του.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Σταύρος Μάνταλος πραγματοποίησε μία καλή διαιτησία. Ο ρέφερι του συνδέσμου Καβάλας ήταν κοντά στις φάσεις, δεν έκανε υπερβολική χρήση των κίτρινων καρτών, ενώ άφηνε το παιχνίδι να συνεχιστεί χωρίς περιττές διακοπές. Σε μία-δύο περιπτώσεις που υπήρξε ένταση μεταξύ των παικτών, διαχειρίστηκε σωστά τις φάσεις και έδειξε σωστά κίτρινες κάρτες.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Σέρχιο Αραούχο αποδεικνύεται δήμιος για τον Πανιώνιο. Ο Αργεντινός επιθετικός μπορεί να μην έπιασε υψηλά επίπεδα απόδοσης, αλλά πέτυχε το “χρυσό” γκολ της Ένωσης. Έτσι, έφτασε τα τρία γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια στη Νέα Σμύρνη. Θυμίζουμε πως με δικό του γκολ η ΑΕΚ είχε νικήσει πέρυσι 2-1 στα playoffs και πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Μάτιτς Κότνικ βρέθηκε σε εξαιρετική βραδιά και αν δεν υπήρχε το γκολ του Αραούχο, τότε θα είναι ο MVP της αναμέτρησης. Ο Σλοβάκος γκολκίπερ πραγματοποίησε πολλές και σημαντικές αποκρούσεις, αλλά τελικά “προδώθηκε” απ’ την άμυνά του, δεχόμενος το γκολ στο 81′. Παρ’ όλα αυτά, η εμφάνισή του ήταν τρομερή.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Δεν έλειψαν οι εντάσεις μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων κατά τη διάρκεια του αγώνα. Σίγουρα, υπήρχε μεγάλο πάθος για τη νίκη, αλλά σε 2-3 περιπτώσεις οι ποδοσφαιριστές θα μπορούσαν να διαχειριστούν πιο ήρεμα την κατάσταση.

Πηγή: sport24

Όλη η επικαιρότητα