Μεσσηνία

Επιτάχυνση έργων για την Τριφυλία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ακούστε το άρθρο
ΤΗΝ επιτάχυνση έργων που αφορούν την Τριφυλία, επισήμανε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Περικλής Μαντάς κατά την επίσημη επίσκεψή του μετά τις ημέρες του Πάσχα, στο Δημοτικό μέγαρο Κυπαρισσίας με τον Δήμαρχο Τριφυλίας. Ουσιαστικά επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ μας για έργα ή βελτιώσεις υποδομών της περιφέρειας στην περιοχή που είχαμε αναφέρει πριν τις ημέρες των εορτών.
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας με την ευκαιρία εγκατάστασης του εργολάβου στον επαρχιακό δρόμο Κυπαρισσίας- Φαρακλάδας έγινε επισκόπηση των έργων που υλοποιεί η Περιφέρεια στη περιοχή, τονίζοντας ότι υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον για το έργο αποκατάστασης στο λιμάνι Κυπαρισσίας που ζητά η κοινωνία, εκτιμώντας ότι “είμαστε σε καλό δρόμο η συνεργασία με τη περιφέρεια είναι εξαιρετική και για αυτό υπάρχουν αυτά τα θετικά αποτελέσματα”.
ΑΡΙΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ 
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαντάς μίλησε για εξαιρετική συνεργασία με τον Δήμο Τριφυλίας σε όλα τα επίπεδα μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες και περιφερειακούς συμβούλους καταγράφοντας όλες τις ανάγκες. Τόνισε ότι “η Τριφυλία ενισχύεται με τη κατανομή του Προγράμματος Δημοσίων επενδύσεων στην περιφέρεια, με αφορμή μάλιστα τις εργασίες στο δρόμο Κυπαρισσίας- Αρμενιών-Φαρακλάδας ώστε να βελτιωθεί η ασφάλεια του δρόμου”. Επισήμανε ότι η περιφέρεια έχει επέμβει επίσης “στον επαρχιακό δρόμο Κυπαρισσίας-Μουριατάδας το οποίο ολοκληρώθηκε, ετοιμάζεται η προγραμματική σύμβαση με το Δήμο στο εξαιρετικής σημασίας έχει Περδικονέρι-Χριστιάνοι που θα αναδείξει τη περιοχή συνδέοντας τις δύο σημαντικές περιοχές, επίσης εκκρεμεί σύντομα η προγραμματική σύμβαση για παρεμβάσεις πρόσβασης στον αρχαιολογικό χώρο Περιστεριάς και στην Μονή Κατσιμικάδας καθώς οι δαπάνες έχουν ψηφιστεί στο Περιφερειακό συμβούλιο”. 
ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΤΕΥΧΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Καταλήγοντας εξήγησε ότι “από το ταμείο πυροπλήκτων έχει περιληφθεί η ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου στο βυζαντινό Ναό στους Χριστιάνους και στον Άγιο Νικήτα στο Σελλά που αποτελούν έργα ανάδειξης των μνημείων αυτών, ενώ στο κομμάτι των εθνικών οδών υπάρχει η εργολαβία της τάξης των 600.000 ευρώ από τα όρια Νομού Μεσσηνίας ως την Ελαία εντός της Άνοιξης, ενώ ξεκόλλησε η εργολαβία για την εθνική οδό Κυπαρισσία-Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι δημιουργώντας συνθήκες οδικής ασφάλειας στην περιοχή. Για το λιμάνι ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ολοκληρώθηκαν ήδη τα τεύχη δημοπράτηση με το ποσό των 2,5 εκ. ευρώ για αποκατάσταση ενώ ζητήθηκε από το Δήμο η επικαιροποίηση της μελέτης για το αλιευτικό καταφύγιο Μαράθου ύψους 7 εκ. ευρώ για ένταξη στο ΕΣΠΑ”. 

Όλη η επικαιρότητα