Ηλεία

Επιτακτική η ανάγκη ομογενοποίησης του προσωπικού

loukopoulos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις που βιώνει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα, βρίσκεται και η Ένωση Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης Ελλάδος, καθώς άλυτα προβλήματα αναζητούν λύσεις και όσο πιο γρήγορα βγει αλώβητη η χώρα από τις δυσκολίες, τόσο πιο σύντομα ευελπιστούν οι πυροσβέστες ότι θα δοθούν λύσεις.

Τα αιτήματα του κλάδου παραμένουν σταθερά τα ίδια, αφού δεν έχουν λυθεί μέχρι σήμερα και όπως αναφέρει στην εφημερίδα ‘Πατρίς’ και ο περιφερειακός αντιπρόσωπος Νοτίου Ελλάδος της Ένωσης κ. Παναγιώτης Λουκόπουλος που υπηρετεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας, θα τεθούν επιτακτικά στην κυβέρνηση όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση στη χώρα.

 

Συνάντηση στην Αμαλιάδα

Άλλωστε, αυτά κυριάρχησαν και στην ενημερωτική επίσκεψη που πραγματοποίησε το προεδρείο της Ένωσης στο Νομό Ηλείας. Η συγκέντρωση έγινε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας, παρουσία του κ. Λουκόπουλου και πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης από τις Υπηρεσίες της Αμαλιάδας, της Αρχαίας Ολυμπίας και των Λεχαινών.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν  όλα τα θέματα που απασχολούν το Πυροσβεστικό Σώμα και τους εργαζόμενους σε αυτό, όπως είναι τα μέσα ατομικής προστασίας, καθώς υπάρχουν ελλείψεις, οι επιφυλακές, οι βλάβες που παρουσιάζονται στα οχήματα και οι ελλείψεις σε μέσα κατάσβεσης. Τέθηκαν επίσης τα θέματα που αφορούν στην απλήρωτη εργασία, στο δικαίωμα καταβολής επιδομάτων, στην ομογενοποίηση του πυροσβεστικού προσωπικού και στην πρόσληψη των επιλαχόντων.

Φυσικά δεν έμειναν εκτός συζήτησης οι προεκλογικές αλλά και μετεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για άμεση ομογενοποίηση του προσωπικού, που είναι πάγιο αίτημα, όταν υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς, και γι’ αυτό άλλωστε όταν ευοδωθούν οι διαδικασίες που αφορούν τη χώρα θα τεθεί το θέμα και σε όλους τους βουλευτές του νομού για να πάρουν θέση.

Όπως ανέφερε ο κ. Λουκόπουλος, το μεγαλύτερο πρόβλημα του Πυροσβεστικού Σώματος αυτή τη στιγμή είναι το τριχοτομημένο προσωπικό του, και υποστηρίζει ότι είναι άμεση η ανάγκη ομογενοποίησής του, για να μην ξαναζήσει η χώρα τις τραγικές στιγμές που έζησε στο παρελθόν και που στοίχησαν σε ανθρώπινες ζωές, ενώ προκάλεσαν ανυπολόγιστες καταστροφές. Αυτό το θέμα αποτελεί κόκκινη γραμμή για την Ένωση και είναι από τα πρώτα που θα τεθούν επιτακτικά όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και μορφές κινητοποιήσεων.

Μαρία  Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα