Ηλεία

Επιτάλιο: Θρήνος για τον χαμό του 50χρονου Κώστα Γκιόκα – «Έφυγε» μια βδομάδα μετά το τροχαίο στην Ε.Ο. Πατρών-Πύργου

Με ραγδαίους ρυθμούς έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια η λίστα των νεκρών της αιματοβαμμένης Εθνικής Οδού Πύργου-Πατρών, με τον 50χρονο Κώστα Γκιόκα που είχε σοβαρό ατύχημα την περασμένη Τρίτη στο ύψος του Αλισσού να υποκύπτει τελικά στα τραύματά του ύστερα από τεράστιο αγώνα που έδινε όλες αυτές τις μέρες για να κρατηθεί στη ζωή, βυθίζοντας έτσι σε βαρύ πένθος ολόκληρη την κοινότητα του Επιταλίου στην οποία και διέμενε.

Ειδικότερα, τις πρώτες απογευματινές ώρες της Τρίτης 12 Νοεμβρίου και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 4, στο ύψος του Αλισσού υπήρξε σφοδρή σύγκρουση δυο οχημάτων με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό των οδηγών. Η ανταπόκριση όλων των αρχών ήταν άμεση, με τον οδηγό να απεγκλωβίζεται από την πυροσβεστική και να μεταφέρεται εν τέλει με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διασωληνωμένος στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας».

Η πορεία της υγείας του όλο αυτό το διάστημα παρέμενε σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, αφού από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης είχε υποστεί σοβαρότατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και σοβαρό αιμάτωμα. Για μια εβδομάδα έδινε το σημαντικότερο αγώνα της ζωής του κόντρα ακόμα και στις ιατρικές γνωματεύσεις, που θεωρούσαν δύσκολη την επανάκαμψή του με τόσο σοβαρά τραύματα. Όμως οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν και τελικά ο 50χρονος υπέκυψε στα τραύματά του χθες το πρωί, σκορπώντας τη θλίψη σε οικογένεια, φίλους και γνωστούς.

Ήταν ένας άνθρωπος κοινωνικός, αγαπητός σε όλο το Επιτάλιο και εύθυμος χαρακτήρας. Η τοπική κοινωνία δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα πως ο δικός της Κώστας χάθηκε και πως δε θα μπορέσει κανείς να τον αντικρίσει ξανά. Η κηδεία του πολυαγαπημένου γιού, συζύγου και φίλου τους θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στο Επιτάλιο.

Η αιματοβαμμένη άσφαλτος!

Η απώλεια του 50χρονου Επιταλιώτη έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα με νεκρούς στον πιο «φονικό» δρόμο πανελλαδικά. Τα ατυχήματα πλέον αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, σοβαρά και μη. Ο αιματοβαμμένος δρόμος της Εθνικής Οδού Πύργου-Πατρών αποτελεί την αιτία για την απώλεια εκατοντάδων συνανθρώπων μας όλα αυτά τα χρόνια, με τις εκάστοτε κυβερνήσεις να μη δίνουν λύση σε ένα θέμα που πρωταρχικό στόχο έχει την ασφάλεια και επιβίωση των οδηγών που τον διασχίζουν.

Στοιχεία που αφορούν την τελευταία δεκαετία, αναφέρουν πως περισσότεροι από 130 άνθρωποι έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή στο δρόμο αυτό και ουδείς πλέον γνωρίζει αν και πότε θα υπάρξει η μετατροπή του συγκεκριμένου οδικού δικτύου σε ένα πιο σύγχρονο και ασφαλέστερο αυτοκινητόδρομο, μιας και συνεχίζουν να μπαίνουν τεράστια εμπόδια ακόμα και από τη σημερινή κυβέρνηση που εμποδίζουν τη διεκπεραίωση του έργου στο χρόνο που πρέπει.

Κακοτεχνία και επικινδυνότητα είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το δρόμο αυτό, που αποτελεί «εχθρό» για τους τέσσερις αλλά και τους δυο τροχούς. Θα μπορούσε να θεωρηθεί ως το βασικότερο παράδειγμα για να αιτιολογήσει κανείς πως η χώρα όσον αφορά τα εθνικά της δίκτυα χαρακτηρίζεται ως τριτοκοσμική. Ένας δρόμος που πλέον έχει γεμίσει με αμέτρητα εικονοστάσια, με την Ηλεία να έχει πληρώσει ακριβότερα την ολιγωρία των εκάστοτε κυβερνήσεων, κυρίως με το αίμα νέων – ως επί το πλείστον – ανθρώπων, ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί που παρότι επιζούν καταλήγουν εν τέλει ανάπηροι, παραπληγικοί και τετραπληγικοί.

Όλη η επικαιρότητα