Ηλεία

Επιτάλιο: Καθαρισμοί στους καλαμιώνες που είχαν «πνίξει» την Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας

Τα καλάμια που στην κυριολεξία είχαν «πνίξει» και τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας, πλέον αποτελούν παρελθόν.
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι καθαρισμοί των καλαμιών που βρίσκονταν επί της Εθνικής Οδού Πύργου – Κυπαρισσίας, στο ύψος της Κοινότητας Επιταλίου και εδώ και χρόνια αποτελούσαν ορατό κίνδυνο ατυχήματος τόσο για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής όσο και για τους διερχόμενους οδηγούς που χρησιμοποιούν την οδό, εξαιτίας της έλλειψης ορατότητας. Τα καλάμια που στην κυριολεξία είχαν «πνίξει» και τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας, πλέον αποτελούν παρελθόν.

Χθες το πρωί, συνεργεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με συνεργεία του δήμου Πύργου και τον πρόεδρο της Κοινότητας Επιταλίου, Γιάννη Μπαλάσκα, έκαναν τους καθαρισμούς και στις δύο πλευρές της οδού, κοντά στην κεντρική είσοδο του Επιταλίου.

Η εικόνα πλέον της Εθνικής Οδού, αλλάζει, καθώς οι τεράστιοι καλαμιώνες που είχαν αναπτυχθεί αποτελούσαν ορατό κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος αλλά και εκδήλωσης πυρκαγιάς ενώ η συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τον δήμο του Πύργου, που απρόσκοπτα και χωρίς να θέτει σύνορα, προσέφερε μηχανήματα και φορτηγά της Τεχνικής Υπηρεσίας ώστε οι εργασίες να ολοκληρωθούν σύντομα, αποδεικνύει ότι κάτω από την «ομπρέλα» της συλλογικότητας προσφέρονται έργα ουσίας στους πολίτες.

«Είναι μια συλλογική προσπάθεια, βρισκόμαστε κοντά στην είσοδο του Επιταλίου. Αν έχετε να περάσετε μέρες θα νομίσετε ότι έχετε χάσει τον δρόμο. Είναι μια προσπάθεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για να καθαρίσουμε τους καλαμιώνες, το μεγαλύτερο χωριό του δήμου, χαμένο και κρυμμένο για δεκαετίες μέσα στα καλάμια. Όχι μόνο αυτό η Εθνική Οδός Πύργου Κυπαρισσίας είναι άκρως επικίνδυνη και για τους ντόπιους που έβγαιναν από τις διασταυρώσεις και δεν είχαν ορατότητα όπως επίσης και για τους διερχόμενους οδηγούς που τα καλάμια έφταναν μέχρι τη μέση στις λωρίδες κυκλοφορίας.

Ανακοινώνοντας αυτή την προσπάθεια στον δήμαρχο Πύργου και ζητώντας την συνδρομή του απρόσκοπτα παραχώρησε μια μεγάλη τσάπα σε συνδυασμό με την συγκατάθεση του Γιάννη Αργυρόπουλου των Τεχνικών Υπηρεσιών χωρίς να βάζουν όρια, χωρίς να βάζουν σύνορα, χωρίς να βάζουν δικαιοδοσίες και όταν η προσπάθεια γίνεται από κοινού μπορούμε να προσφέρουμε έργο στους πολίτες.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλο, τον δήμαρχο Πύργου, Τάκη Αντωνακόπουλο, τον αντιδήμαρχο, Γιάννη Αργυρόπουλο την κ. Παναγιωτοπούλου αρμόδια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Περιφερειακή Ενότητα Δήμου Πύργου όπως επίσης και τον ιδιώτη Κωνσταντίνο Κατσιαδράμη που απρόσκοπτα και πάντα μου δίνει βοήθεια και λύσεις σε διάφορα έκτακτα φαινόμενα. Έτσι και τώρα είναι παρών στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κοινότητας Επιταλίου, Γιάννης Μπαλάσκας, που βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο σημείο των εργασιών και βλέπει από κοντά την προσπάθεια που γίνεται με την συνεργασία όλων.

Ευχαρίστησε τους εργάτες

Παράλληλα ο κ. Μπαλάσκας, θέλοντας να δείξει την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται όλες αυτές τις ημέρες, ώστε η Εθνική Οδός να μεταμορφωθεί σε μια ασφαλή οδό για όλους, στο ύψος της κοινότητας Επιταλίου, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους εργάτες, τους χειριστές των μηχανημάτων και όσους συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια, εργαζόμενοι κάτω από αντίξοες συνθήκες εν μέσω καλοκαιριού.

«Το μεγάλο ευχαριστώ θέλω να το πω στα παιδιά που κάτω από αντίξοες συνθήκες με 40 βαθμούς κελσίου προσαυξανόμενους κατά πολύ μέσα στα μηχανήματα και τα φορτηγά, στα παιδιά της οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας που αδιαμαρτύρητα εκτελούν αυτή την προσπάθεια», τόνισε ο κ. Μπαλάσκας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της κοινότητας Επιταλίου, επεσήμανε δε ότι άμεσα θα υπάρξει και αποκατάσταση ηλεκτροφωτισμού στους τρεις κόμβους του Επιταλίου αλλά και στον κόμβο στην δυτική είσοδο του χωριού, που χρησιμοποιείται όχι μόνο από κατοίκους του Επιταλίου, αλλά και από κατοίκους της Αλφειούσας και λεωφορεία αστικά και σχολικά. «Θα ήθελα να πω ακόμα ότι θα έχουμε άμεση αποκατάσταση στους τρεις κόμβους ηλεκτροφωτισμού του Επιταλίου και να γίνει και ο κόμβος στην δυτική είσοδο του Επιταλίου, που την χρησιμοποιούν κάτοικοι της Αλφειούσας, κάτοικοι του Επιταλίου καθώς και δρομολόγια του ΚΤΕΛ κανονικά και σχολικά», σημείωσε συγκεκριμένα.

Όλη η επικαιρότητα