Ηλεία

Επιτάλιο: Πρωτοβουλία για τα παιδιά από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Ακούστε το άρθρο

Με στόχο να δώσουν στα παιδιά τους την παιδική ηλικία που τους αξίζει, οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Επιταλίου, ξεκίνησαν μια αξιέπαινη πρωτοβουλία, για τη δημιουργία ενός χώρου χαράς και άθλησης των παιδιών του χωριού. Η προσπάθεια έχει βρει ήδη συμμάχους στην τοπική κοινωνία, αλλά για να γίνει πράξη, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, έχει ξεκινήσει μια διαδικτυακή εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων.

Τα δραστήρια μέλη του Συλλόγου, από πέρσι, ξεκίνησαν  μια μεγάλη προσπάθεια για την δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών του χωριού. Τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών, θεατρική ομάδα, μαθήματα εικαστικών και σκακιού, είναι μερικές από τις δραστηριότητες που ξεκίνησαν και «αγκαλιάστηκαν» από το σύνολο των μαθητών και οικογενειών τους. «Οι δράσεις αυτές, αφορούν την πνευματική καλλιέργεια των παιδιών μας και την αξιοποίηση, με δημιουργικό τρόπο, του ελεύθερου χρόνου τους. Γι’ αυτό και φέτος θέλαμε να κάνουμε κάτι που θα αφορά και την φυσική δραστηριότητα και άσκηση των παιδιών», εξηγεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ηλίας Χατζηγεωργίου, μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς» για την πρωτοβουλία αυτή.

Η αρχή έγινε

Τα πρώτα και σημαντικότερα βήματα έχουν γίνει, αφού ο Σύλλογος μίσθωσε για 12 χρόνια τον χώρο του παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού του ΟΣΕ – δίπλα στο Γυμνάσιο Επιταλίου – με συνολική έκταση ένα στρέμμα. Το ποσό της μίσθωσης είναι συμβολικό – μόλις 100 ευρώ το χρόνο – γεγονός που αποδεικνύει την διάθεση της Διοίκησης της ΓΑΙΑ ΟΣΕ για την προστασία – ουσιαστικά της περιουσίας του Οργανισμού – και την αξιοποίηση του για καλό σκοπό.

Διαδικτυακός έρανος

Και μολονότι το κόσμος του μισθώματος είναι χαμηλό, ωστόσο ο Σύλλογος δεν μπορεί να καλύψει τη δαπάνη για την διαμόρφωση του χώρου και την δημιουργία – σε πρώτη φάση – μιας παιδικής χαράς και στη συνέχεια μικρών διαστάσεων ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

Ο Σύλλογος Γυναικών Βώλακος και η ποδοσφαιρική ομάδα «Αλφειός» Επιταλίου, ήταν από τους πρώτους που αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια, ενισχύοντας με τις μικρές – αλλά – σημαντικές τους δυνάμεις. Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, έχει ήδη ενημερώσει για την προσπάθεια αυτή Φορείς, Ιδρύματα, Οργανισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό, ζητώντας βοήθεια και στήριξη να κάνουν πράξη τη δημιουργία αυτού του χώρου, αντίστοιχος του οποίου δεν υπάρχει στην περιοχή.

Την προσπάθεια αυτή στηρίζει και το Γυμνάσιο Επιταλίου, με τον Διευθυντή Θεόδωρο Καββαθά να εξηγεί πως ο χώρος αυτός λείπει από την περιοχή και η δημιουργία του θα δώσει διέξοδο στα παιδιά, δίνοντας λύση στο πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή, με τους μαθητές, τα απογεύματα – ελλείψει χώρων – να σκαρφαλώνουν τα κάγκελα μπουν στο προαύλιο του σχολείου να παίξουν.

Ο έρανος

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν, μπορούν Μπορείτε να κάνετε την δωρεά σας στα μέλη του Δ.Σ. Συλλόγου και ηλεκτρονικά στις παρακάτω σελίδες:

https://www.facebook.com/epitalioplaygroundfundraising/

και

https://sgkepitaliou.wordpress.com/

καθώς επίσης στον Τραπεζικό Λογαριασμό ΙΒΑΝ GR850 260 681 000014 0200 4970 35 στην τράπεζα EUROBANK ERGASIAS S.A

με τον κωδικό «Παιδική Χαρά».

Επίσης, στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση  https://www.youtube.com/watch?v=XSzQGtTC2Nw&feature=youtu.be υπάρχει ένα σχετικό βίντεο με την πρωτοβουλία, ενώ στη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook, το κείμενο είναι μεταφρασμένο στην Αγγλική και στη Γερμανική γλώσσα.

Οι πρώτες εργασίες

Αξίζει να σημειωθεί πως, με τα χρήματα που έχει συγκεντρώσει ο Σύλλογος από πρωτοβουλίες και δράσεις – όπως λαχειοφόρο αγορά – αλλά και με προσωπική εργασία των μελών, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει καθαρισμός και περίφραξη του χώρου, ενώ επιθυμία τους είναι, αν καταφέρουν να κάνουν και μια δενδροφύτευση περιμετρικά της έκτασης.

Όλη η επικαιρότητα