Ηλεία

Επιτάλιο: Συγκαλούν λαϊκή συνέλευση για τους πρόσφυγες – Η έντονη φημολογία έφερε αντιδράσεις

Η έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες, για πιθανή δημιουργία προσφυγικής δομής στο πρώην εργοστάσιο «Αιγαίο» στην περιοχή του Επιταλίου, έφερε ήδη τις πρώτες αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες της περιοχής μας.

Με ανακοίνωση του το Τοπικό Συμβούλιο Επιταλίου συγκαλεί την Κυριακή έκτακτη λαϊκή συνέλευση, στην οποία καλεί όλους τους φορείς αλλά και αιρετούς προκειμένου να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα.

Πάντως αυτό που τονίζεται είναι ότι η έλλειψη ενημέρωσης , «φουντώνει» ακόμα περισσότερο τις αντιδράσεις απέναντι στο ενδεχόμενο να εγκατασταθούν πρόσφυγες σε ξενοδοχεία ή παλιά εργοστάσια στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου.

Κάτι που ακούγεται έντονα αλλά κανείς επίσημα ακόμα δεν τοποθετείται.
Είναι βέβαιο πως έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και κρίνεται επιβεβλημένο στην κρίσιμη αυτή συγκυρία να υπάρξει σύμπνοια και συνεννόηση μεταξύ των αιρετών των ΟΤΑ του νομού και βουλευτών για κοινή αντιμετώπιση του θέματος, ώστε να μην υπάρξει σύγχυση, αναστάτωση και αποπροσανατολισμός στις τοπικές κοινωνίες.

Υπό άκρα μυστικότητα

Πάντως αυτό που έως τώρα είναι σίγουρο, είναι ότι οι εμπλεκόμενοι στο όλο θέμα κινούνται υπό άκρα μυστικότητα, προκειμένου να αποφευχθούν ανάλογες αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες.

Θα πρέπει να αναφέρουμε, ότι όπως είχαμε δημοσιεύσει και σε προηγούμενο μας ρεπορτάζ , ο χώρος του παλαιού εργοστασίου στο Επιτάλιο, είχε εξεταστεί από υψηλόβαθμο στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας και από παράγοντες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, χωρίς όμως να αποσαφηνιστεί αν η κατάσταση στην οποία βρίσκεται μπορεί να επιτρέψει την άμεση, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο, εγκατάσταση προσφύγων.

Όλη η επικαιρότητα