Πολιτική

«Επίθεση» φιλίας και από Ερντογάν: Ευχές σε Μητσοτάκη για την εθνική επέτειο και ένα «ευχαριστώ»

«Είμαι πεπεισμένος ότι η σχέση και συνεργασία μεταξύ των χωρών μας θα αναπτυχθούν περαιτέρω με τις κοινές μας προσπάθειες την προσεχή περίοδο»
Ακούστε το άρθρο

Ενδιαφέρουσες και αισιόδοξες εξελίξεις καταγράφονται σήμερα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ευχήθηκε στον έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Στην επιστολή, ο Τ. Ερντογάν πέρα από τις ευχές προς τον πρωθυπουργό, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη που εκδήλωσαν μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία πριν λίγες εβδομάδες.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η σχέση και συνεργασία μεταξύ των χωρών μας θα αναπτυχθούν περαιτέρω με τις κοινές μας προσπάθειες την προσεχή περίοδο», σημειώνει ο Ταγίπ Ερντογάν.

Και καταλήγει: «Δράττομαι της ευκαιρίας να επαναλάβω τις καλύτερές μου ευχές τόσο για την προσωπική σας υγεία και ευημερία όσο και για την υγεία και ευημερία του ελληνικού λαού».

Επιστολή Τσαβούσογλου

Είχε προηγηθεί, η επιστολή του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μελβούτ Τσαβούσογλου προς στον έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Στην επιστολή του ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, εκτός από τις ευχές για την 25η Μαρτίου, προσθέτει πως είναι βέβαιος ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας οι οποίες υφίστανται αυτή τη στιγμή μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας θα παγιωθούν στο μέλλον.

Παράλληλα δηλώνει αποφασισμένος να συμβάλει περαιτέρω στην τωρινή θετική δυναμική η οποία επικρατεί στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος και Τουρκίας και ευχαριστεί για μια ακόμη φορά την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη και την βοήθεια την οποία προσέφεραν στην Τουρκία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς.

Δένδιας: Η τουρκική παραβατικότητα είναι πλέον ανύπαρκτη

Στη διαπίστωση πως «έχουν μεταβληθεί οι παράμετροι της τουρκικής συμπεριφοράς απέναντί μας»προχωρά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Αμέσως μετά την τραγωδία των σεισμών στην Τουρκία και την επίσκεψή μου εκεί, η τουρκική παραβατικότητα έχει μετατραπεί σε κάτι το ανύπαρκτο. Δεν υπάρχουν παραβιάσεις στο Αιγαίο, δεν υπάρχουν υπερπτήσεις, δεν υπάρχει τοξική διατύπωση λόγου, δεν υπάρχει λεκτική επιθετικότητα, δεν υπάρχει απειλή χρήσης βίας» αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Όλη η επικαιρότητα