Πολιτική

Επίθεση Κουντουρά στην Χρυσή Αυγή

Προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων για το πρόσωπό της καταγγέλλει στη Βουλή η Υπουργός Τουρισμού
Την προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων κατήγγειλε στη Βουλή η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, σχετικά με την αγορά υπηρεσιακών κινητών τηλεφώνων του Υπουργείου.
Η Ε.Κουντουρά τόνισε ότι η σχετική ερώτηση υποβαθμίζει τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου και σε καμία περίπτωση δεν προασπίζει το δημόσιο συμφέρον, ούτε το εύλογο ενδιαφέρον για τη διασφάλιση των δημοσίων οικονομικών. Καθώς, αναπαράγει δημοσιεύματα που διακινούνται από συγκεκριμένα παράκεντρα για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις για την ίδια και να επιχειρήσουν να την πλήξουν σε ηθικό επίπεδο, επειδή δεν μπορούν να ασκήσουν αντιπολίτευση στο έργο της Κουντουρά στον τουρισμό, που πετυχαίνει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και απέδωσε την περασμένη χρονιά 33 εκατ. τουρίστες και 21 δισ. ευρώ έσοδα. 
Οι εν λόγω συσκευές κινητής τηλεφωνίας αποκτήθηκαν συνολικά από το 2015 έως σήμερα για να καλύψουν υπηρεσιακές ανάγκες της Υπουργού και των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου, όπως συμβαίνει σε όλα τα Υπουργεία και αποτελούν περιουσία του Δημοσίου.
Αναλυτικά η απάντηση της Υπουργού Τουρισμού στην Χρυσή Αυγή:
«Σας γνωρίζουμε ότι το περιεχόμενο της εν θέματι Ερώτησης αναπαράγει δημοσιεύματα του τύπου που επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να δημιουργήσουν μόνον εντυπώσεις. Υποβαθμίζει τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου και σε καμία περίπτωση δεν προασπίζει το δημόσιο συμφέρον, ούτε το εύλογο ενδιαφέρον για τη διασφάλιση των δημοσίων οικονομικών».
«Παρόλα αυτά, σας γνωρίζουμε ότι οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας αποτελούν περιουσία του δημοσίου. Όσον αφορά τις δαπάνες προμήθειας των εν λόγω κινητών τηλεφώνων, έχουν εκδοθεί όλα τα νόμιμα παραστατικά, και οι σχετικές αποφάσεις είναι αναρτημένες δημόσια στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και προσβάσιμες διαδικτυακά σε κάθε πολίτη.
 
Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι η συγκεκριμένη δαπάνη είναι  επιβεβλημένη, είναι χαμηλή και αφορά στην προμήθεια υπηρεσιακών συσκευών κινητής τηλεφωνίας, που καλύπτουν διαρκείς και επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας στα Υπουργεία, συμπεριλαμβανομένων και των Γενικών Γραμματέων».

Όλη η επικαιρότητα